Skip to main content

Semoga Berkekalan Selamanya

Hari ini dalam sejarah....sila masukkan dalam buku sejarah saya ok! bkn buku sejarah anda sbb ianya tiada kene mengena ngan anda semua...keh keh keh.... [aku weng sbb Mc Flurry McD td ke ape...silap2 dia isi dadah kot!]

[baca ikut Tune - hari ini dalam sejarah - nye slot kat TV dulu kala tu]

Tanggal 28 november 2009 bersamaan 10 Zulhijjah 1430H. Maka nya...kawan aku selamat menjadi isteri org...owh silap...sepatutnye 27 Nov 2009 bersamaan 9 Zulhijjah 1430H lah..ape lah aku ni..sbb dia nikah smlm.....

Sorry coz xattend Majlis nikah ko...i've my own reason..xpe biar aku jek sndr yang tau....org len kate ke..nk kutuk aku ke ape...ADE AKU KESAH? :(""

Makanya...aku terpakse siapkan keje2 kat umah tu..sbb dah name parents xdek kat umah..aku lah yg amik alihkan..kene kemas lah..masak lah [tp std....sempoi nye lauk...kowang nak makan..sila telan..xlalu..g makan kedai sudah!] dah setel keje aku dr pagi tu....start jek dr pagi..abis nye kol 11.30am jugak..kelam kalibut aku mandi & bersiap....sbb nk elakkan ujan kunun..sekali..aku baru nk pakai tudung..berderai air mata dr langit...uwaaaaaa ujan turun.....aku pon ilek2 kunun2 nk tgu ujan teduh..tp dah 12.30pm cam xdek ura2 nk teduh sbb makin lebat adelah..makanya..aku redah ajelah...nek kete pon kn..park kat umah tok busu aku..sbb nk senang kuar nnt..hehehee [bijak kan? ater kampung sndr!] dengan ujan..lenggang kangkung aku pegang payung & redah lecak..amik ko.....abis kasut aku...bkn pkr diri kene ujan ke ape...hehehee

ok sesampai lepak depan pelamin sbb pintu blk pengantin kunci plak....& aku sms pengantin ...heheh akhirnya pintu terbuka...& aku lepak dlm tgu dia makeup semua...sbb nk salam..hehehee lame jugak lah..dlm 40min...& dah siap2...posing seketui 2..aku cam dah nk blah sbb Amy kat umah dia cam dah sawan bile aku nk gerak,,.hehehehe relax ok ....

& mak andam plak xdek org nk anto ke umah pengantin lelaki...aku pon volunteer kan diri mengantor nye kan..hehehee dah terlanjur ku mencintaimu [sori mak andam dia perempuan] aku nk blah dr situ kan...aku pon anto mak andam & kawan si kakak tu ke umah yg di perkatakan..

senyuman gumbira seorang isteri :)

u look so gorges ok!
dan sempat lah aku berposing ngan dia...
xsempat tgu pengantin lelaki kan..lmbt sgt...

to Kakak/Farrah & Azmir
Selamat Pengantin BAru
Semoga Berkekelan&bahagia selamanya...
tukang snap kan gamba ni si Diana...
diana komplen...
"kakak dah cun yun....tapi gambo ko pucat lah"

aku pon bidas blk lah
"aku xmakeup mmg lah...kang aku suh makandam ni makeupkan...ade yg pengantin lelaki kompius nnt" hahahaha
tp kan baju ni lagik....
silap..suppose smlm tym raya aku pakai baju ni..arini baru pakai baju raya baru..hahahaha silap percaturan plak


ok lepas anto mak andam..& dia kate xyah tgu..aku pon calow ke Shell berdekatan..mak eihhh.....blink2 sudah...dah isi perut kete aku kasik kenyang..terosssss vrooommmmm vrooommmm ke Bkt Baru aka peringgit.....ke panggilan pulau..hahhaa ke umah Amy lah....kunun2 nk test IQ aku nih..ingat lagi x kalo masuk dr kampung ku sayang tu...hahahaha sekali amik ko....jln dia amat berubah sbb penambahan umah secara mendadak yg aku dah xleh nk cam...gillak..last2 aku sesat kat highway peringgit-duyung yg baru..aku kuar situ masuk duyung..ikot bkt katil...masuk lorong haji kiai...hahaha ni kompem xsesat...hahahahaha...sekali ingat xsesat dah...tp aku kompius jugak kat situ..kalo dulu..xbyk umah..skrg perumahan pon ade..matilew aku kan...hahaha last2 kene call yg tah kali keberapa kn...hahahaha mintak rescue dr tuan tanah kedaung..hahaha last2 sampai jugak amik makcik tu..& teros ke umah mas yg sekangkang kera jek dr umah dia tu...hehehehee kire aku dah lalu lah td kan....

erm Mas ni kawan satu Sharodz dulu...& dia ngan Amy plak satu munshi..aku plak geng ngan amy lepas SPM..hahahah pjg plak sejarahnye ek....erm & Mas ni plak..kawen ngan si Razi or aku panggil taji jek...kawan sekolah rendah aku..merangkap sekampung aku....haih* pusing2 situ blk...camno lah mereka ni leh kenal..aku pon xtau..hehehee

tp satu soalan jek aku nk tny si taji tu kalo berkesempatan nnt...."ko perasan x yg wife ko tu..dulu kite penah kutuk..sbb teror nk mampos main netball mase sekolah rendah dulu..dia kn shooter opppsss dia GA....merangkap shooter jugak lah...yg mane leh shot bola dr kawasan garisan WA/GA [kalo org men netball paham lah kn]..kan kite kutuk dia dulu sbb bakpe lah teror nak mamposs smpai sekoalh kite kalah ngan dia"...hahahahaha

kitaorg smpai dah 2lbh.....tp pengantin perempuan maintain leh men cakcak ngan kami kat tingkap..sbb malas nk masuk dlm umah..ingat kn dah bersanding..sekali..pihak lelaki xsampai lg upernye....jauh bebenor lah nak mai kan..haih*

mas siap perli..aku menyampah ngan porg Alai ni...lambat! sori beb...aku xmasuk campur bab tu...hahaha tp hakikat nye..ngan org alai jugak ko berkenan kan?

lepak makan...dah setel makan barulah..nmpk kelibat org nk pukul kompang [meaning pengantin lelaki dah sampai lah tu]
Mas & Razi
Selamat PenganTin Baru
Semoga berbahagia


owh...esok ade kenduri lagik....

erm wish skali lah sbb xdpt pi kan... kepada Wan normaini & suami....Nuex & Izu, Selamat Pengantin Baru..sori xdpt nk attend majlis kowang.....doa jek lah kukirimkan...

Nota kaki: wargggghhh minggu depan musnah lagi program diet aku! GAmba semua ihsan dr 5800....mr.nik i dia keletihan..di musim2 ujan ni...perkhidmatan dia di rehatkan sementara,,,hehhehe takot memudaratkan diri dia..kang dia kene deman terkejut..aku plak yg kenee sawan nnt!

Comments

zakiahck said…
owhhh...yun ko napak sdikit kuwus disini!!
hakss..teruskan dietmu!!!
Yun said…
tu ilusi optik semata2...

aku nye berat maseh same yeeeeeeeeeee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…