Monday, November 2, 2009

Sembang Lebih

Ketiadaan aku seminggu yg lepas di alam maya di sebabkan aku terpakse memiangkan diri ngan padi2 yg akan di gunakan utk dijadikan beras yg korang nak makan tu [eleh mcm lah aku yg proses padi tu] hehehee

dalam kelam kabut jugak lah poie kan....[bkn ke aku mmg selalu kelam sabut kabut sendiri..ahaks]..itu lah dia...berterbang tempiaran lah aku ngan MAS kali ni..sape kate MAS xde delay..lebih kurang Air Asia jugak..dah lah kaunter check in bapak sket yg bukak..giller sengal lutut aku kene beratur lebih kurang 30min..cett laju lagi kaunter Air Asia [bkn nak memuji..tp apsal lah depa xbukak byk kaunter kan..sedangkan mmg org ramai giller tym pagi nk kejar flight g meeting kan..cube lah pkir kan..dah senin pagi lak tu] *haih*

sesampai jek pagi tu kat Alor Setaq..teros cargas ke Bukit Besar memulakan operasi....erm xsempat brekpes ok! giller berkeriut pewut aku mase wat keje tu...tp kang lambat mule...lmbt plak siap..dah target nk balik jumaat mlm jugak kan..hehehehe

tym tu mmg kilang tgh penuh ngan padi tok di proses..maka nya..kuantiti habuk2 adelah 200%...luar jangkaan dr biasa [pdhal aku mane penah smpai kilang pon..takat tym induksi dulu jek...] selain bukit besaq..aku kene g Guar chempedak jugak...

& Thanx to org KBB yg berebut2 nk belanje makan...terharu sungguh saya....tu lah..bile org IT mcm aku yg xpenah kuar opis ni poie kan...giller kekampungan sbb mereka xkenal aku ok! hahahahahaaa tp tidak lagi kini...& aku dpt memahami masalah mereka kat lokasi jugak...internet bapak sipot pon jln lagi laju....last2 aku fedup mmg xbukak lagi tenet dah!!!!!

tp seyes..maybe pakcik2 tu terkejut tgk kuantiti aku makan mase 1st day.,.almaklomlah tgh kebuloq tym tu kan.....licin sepinggan ngan timbunan nasik..hahahahahahaa

dpt lah merasa nasik kandaq, laksa sodap [kak fuzi siap segan nk hirup kuah..tp aku xabis bb nye perut sengkak...tgh aku dah balun nasik ngan ikan bakaq], ikan bakaq, mlm plak nasik lomak lah..soto lah..baling bola lah...huh *** letey ok!

thanx a lot to haji syukor sbb sanggup melayan kerenah kami yg tym mgt sungguh failed..kekekekekekeee
antara dlm kilang...byk kan beras yg dah siap proses sebelom di packing ikot kampitnye...gamba timbunan padi xsempat snap plak...aku ni pemalas...sbb asik2 dok betol topi tah ape2 tu yg asik nk jatuh menyebah bumi...tau lah tarikan graviti tu sgt kuatkan....menyusahkan aku jek..dah lah kene pakai mask vagai..dah mcm dokter pon ade jugak....

& finally aku berjaya setelkan keje jumaat ptg tu...& dpt jugak tic mlm tu..kalo hidak mmg haru biru lah otak aku..kekeke..pape pon...mmg rock keje kat kedah..sbb HQ kat kedah lg best dr hq kat Key hell ni..haih****

**edited - 4.44pm**
makanya, xsempat aku nk ronda2 pekan rabu yg sekangkang kera dr hotel aku menginapkan....ikot kan ati mmg nk stay smpai ahad..tp ape kan daya.....majlis perkahwinan membe sekali seumor idop...pekan rabu tetap di situ kan..hehehee & aku pon terbang pulang jumaat mlm tu sorang2....bersama2 jejaka melets yg stok cuci mate...tp xsempat borak byk..sempat dia interbiu i b4 nek flight cume soalan..balik mane jek?..dlm flight even dia dok belakang aku..tp aku membute sepanjang perjalanan..aku sempat dengar dia tny balik naek ape? tp aku xsempat jwb [mengantok tahap satria baja hitam ok!]...hahahahahaa & tym kuar flight..dia blah teros sbb dia xtunggu luggage pon coz semua brg dia..dia hand carry jek....xsempat aku tny name...rase nk ketok kepala sndr jek rasenye

3 comments:

cyanamoose said...

nk ikot nek kapal toooobang!!!!

saifurudin said...

gle melantak je ko kat sane ek .. haish ...

owh wugi2 .. penat je mamat tu nak ajak borak .. heh

Yun said...

sepul: tu lah rugi jek pkr blk..tp pkr lagik skalik..xheran lah...hahahaaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...