Skip to main content

Sembang Lebih

Ketiadaan aku seminggu yg lepas di alam maya di sebabkan aku terpakse memiangkan diri ngan padi2 yg akan di gunakan utk dijadikan beras yg korang nak makan tu [eleh mcm lah aku yg proses padi tu] hehehee

dalam kelam kabut jugak lah poie kan....[bkn ke aku mmg selalu kelam sabut kabut sendiri..ahaks]..itu lah dia...berterbang tempiaran lah aku ngan MAS kali ni..sape kate MAS xde delay..lebih kurang Air Asia jugak..dah lah kaunter check in bapak sket yg bukak..giller sengal lutut aku kene beratur lebih kurang 30min..cett laju lagi kaunter Air Asia [bkn nak memuji..tp apsal lah depa xbukak byk kaunter kan..sedangkan mmg org ramai giller tym pagi nk kejar flight g meeting kan..cube lah pkir kan..dah senin pagi lak tu] *haih*

sesampai jek pagi tu kat Alor Setaq..teros cargas ke Bukit Besar memulakan operasi....erm xsempat brekpes ok! giller berkeriut pewut aku mase wat keje tu...tp kang lambat mule...lmbt plak siap..dah target nk balik jumaat mlm jugak kan..hehehehe

tym tu mmg kilang tgh penuh ngan padi tok di proses..maka nya..kuantiti habuk2 adelah 200%...luar jangkaan dr biasa [pdhal aku mane penah smpai kilang pon..takat tym induksi dulu jek...] selain bukit besaq..aku kene g Guar chempedak jugak...

& Thanx to org KBB yg berebut2 nk belanje makan...terharu sungguh saya....tu lah..bile org IT mcm aku yg xpenah kuar opis ni poie kan...giller kekampungan sbb mereka xkenal aku ok! hahahahahaaa tp tidak lagi kini...& aku dpt memahami masalah mereka kat lokasi jugak...internet bapak sipot pon jln lagi laju....last2 aku fedup mmg xbukak lagi tenet dah!!!!!

tp seyes..maybe pakcik2 tu terkejut tgk kuantiti aku makan mase 1st day.,.almaklomlah tgh kebuloq tym tu kan.....licin sepinggan ngan timbunan nasik..hahahahahahaa

dpt lah merasa nasik kandaq, laksa sodap [kak fuzi siap segan nk hirup kuah..tp aku xabis bb nye perut sengkak...tgh aku dah balun nasik ngan ikan bakaq], ikan bakaq, mlm plak nasik lomak lah..soto lah..baling bola lah...huh *** letey ok!

thanx a lot to haji syukor sbb sanggup melayan kerenah kami yg tym mgt sungguh failed..kekekekekekeee
antara dlm kilang...byk kan beras yg dah siap proses sebelom di packing ikot kampitnye...gamba timbunan padi xsempat snap plak...aku ni pemalas...sbb asik2 dok betol topi tah ape2 tu yg asik nk jatuh menyebah bumi...tau lah tarikan graviti tu sgt kuatkan....menyusahkan aku jek..dah lah kene pakai mask vagai..dah mcm dokter pon ade jugak....

& finally aku berjaya setelkan keje jumaat ptg tu...& dpt jugak tic mlm tu..kalo hidak mmg haru biru lah otak aku..kekeke..pape pon...mmg rock keje kat kedah..sbb HQ kat kedah lg best dr hq kat Key hell ni..haih****

**edited - 4.44pm**
makanya, xsempat aku nk ronda2 pekan rabu yg sekangkang kera dr hotel aku menginapkan....ikot kan ati mmg nk stay smpai ahad..tp ape kan daya.....majlis perkahwinan membe sekali seumor idop...pekan rabu tetap di situ kan..hehehee & aku pon terbang pulang jumaat mlm tu sorang2....bersama2 jejaka melets yg stok cuci mate...tp xsempat borak byk..sempat dia interbiu i b4 nek flight cume soalan..balik mane jek?..dlm flight even dia dok belakang aku..tp aku membute sepanjang perjalanan..aku sempat dengar dia tny balik naek ape? tp aku xsempat jwb [mengantok tahap satria baja hitam ok!]...hahahahahaa & tym kuar flight..dia blah teros sbb dia xtunggu luggage pon coz semua brg dia..dia hand carry jek....xsempat aku tny name...rase nk ketok kepala sndr jek rasenye

Comments

cyanamoose said…
nk ikot nek kapal toooobang!!!!
saifurudin said…
gle melantak je ko kat sane ek .. haish ...

owh wugi2 .. penat je mamat tu nak ajak borak .. heh
Yun said…
sepul: tu lah rugi jek pkr blk..tp pkr lagik skalik..xheran lah...hahahaaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.