Skip to main content

Dapat jugak akhirnya...

Kalo dah nekad tu...mmg perasaan MALAS tu bisa diatasi..hehehee

smlm..blk dr shah alam...gigih aku singgah Digital Mall utk rembat printer...pusing2.,.last decide amik printer HP ni..sbb aku tgk...harga catridge dia xdek lah mahal [long term punyer planning ok..ahhaahaha] ingat nk amik yg baser...rege juzt RM125 tp tgk yg 3 in 1 ni....better lah kot..kot2 nye nk emergency nk gune utk copy doc ke kan....ke nk scan ke....rege baru RM199 jek...last2..amik jek lah..malas dah nk pikir...tp sebenarnye..aku ade jek printer 3 in 1 ni kat umah brand Lexmark...tp tu lah...rege catridge dia mahal nak mampos...tersadai jek lah kat umah tu...heehhehe yg terbaru aku jahanamkan tu brand Epson Inkjet tu..hehehehe

tapi mase bayar...rege printer ni juz Rm159 jek..hehehe jimat 40hengget....& aku tny yg model 2660 tu..upernyer juz RM99...wargh...murah tu..xpe nnt aku beli yg tu tok letak kat kg sbg ganti..hehehhee 2-2 model ni gune catridge dari no. siri yg same iaitu 60XL...senanglah nnt kan...tp kan..aku rase..printer adik aku..yg aku beli aritu..brand HP jugak..tp aku lupe model ape...

HP F2480

pada sape2 yg nk beli..sila lah..berbaloi2....kalo dulu..rege kompem 300 and above lah utk printer 3 in 1 ni kan..xpe...ade duit lebih..leh beli laser plak...yg samsung aku tgk...murah jek...tp secare logik aku nk buat ape ek? tah lah....maybe utk adik2 aku gune bg perabis ink tok print assignment ajolah....aku tau kesabaran thp mcm mane gune printer lembap ni....hehehehe

Nota kaki: stok DVD pon aku dah ade...heheehe rembat kat kedai apek di sek.7, shah alam tapi ..utk citer new moon lom ade aternye..haih* nnt kene pg lagik...cesssssss..rasenye cukoplah stok utk weekend ni & weekend2 akan dtg yg mane cuti bykkkkkk sgt bulan ni kan..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.