Skip to main content

Rase seperti nak makan......

Ayam yg di panggang bergolek2 kat KR...huwaaaaaaaa!!!!!!

Ade org nk belanje x?

------------------------------------------------
ok aku nak cerita pasai drama2 yg aku ikuti...dah lame nk buat review ni...tp malas nk type...oleh sebab bos dah belah pegi meeting [ ye ke? ke dah kuar meronggeng ngan kengkawan dia tu? hehehe..kalo boss bace..kompem esok dpt surat layang yg kertas nye leh wat kapalterbang comei]

al-kisahnye..terpanggil nak buat ulasan sket ni sbb aku sangat geram...ahahahahaa kite mule kan dengan cerita yg membahangkan perasaan+hati aku ni...

##Cinta Balqis##
xtau ape pendekatan yg leh di amik as teladan kat cerita ni...sbb sgt lah buhsan ..tp aku tgk jugak...bukan buhsan./.cume geram ngan perjalanan cerita....bab org xkaye xdek harta bercinta ngan org yg sangat kaya berkuasa vagai kan......tp aku bengang sbb byk yg xlogik dek akal dlm citer ni...sbb perempuan tu bebal thp xleh blah.....agungkan cinta sangat.....wat darah aku menyirap jek bile tgk [tp bile part budak heroin tu lah kan] citer bab dendam kesumat ni..dah ala2 style indon nye drama jek..sbb org baek asik ditindas jek kan.. [betul x?] ok..ok...even aku geram+bengang./.tp petang2 aku tetap tgk jugak...hahaahhaaa sbb dah xdek citer laen ler katerkan....layan kan..koman2...dpt jugak aku merembeskan hormon kemarahan kan...keh keh

##Nenek Kebaya##
even citer ni dah tamat siarannya...smlm dah mule citer baru...tetap jugak aku nk tulis...walaupon aku xtau keseluruhan cerita...tp bdk umah aku melayan...lame2 aku pon terjoin skali..kire ok lah..citer bab antu2....dendam kesumat vagai,....citer kene ade dendam..balas dendam vagai kan..barulah...haru drama tu jadiknye...so far..nenek kebaya mmg hari2 pakai kebaya..ahaks...

##Awan Dania##
citer ni plak..mmg selalu wat aku gelak terbahak2....sampai kalo call nurul & aku cepat2 nk letak...sure dia tny..mlm ni ade awan dania ke? cett xdek lah mcm tu...aku ni xleh nk concentrate kalo tgk TV sambil berborak kat phone..kalo citer kat TV tu menarik kompem ape org dlm tepon tu ckp..aku xleh focus...silap2 xpaham langsung...hahahahakalo citer kat TV xbest..xpe...hehehehe

ok...ok...back to the topic....yg awan dania ni..aku cakap satu jek...aku vote Ehsan jadik boipren si Dania...Benji ni....sgtlah...typical org kaya yg dah ade awek lagi mo carik awek len..haih* awek dia plak perasan..pdhal org dah xnak tu..lagi mo serang org len plak..heheheh ape aku merapu ni dah....yg xbest..kene tgu seminggu sekali baru dpt layan citer ni...

lagi lawak..bapak aku pon layan...hahahaa tp dia tgk versi ulangan ari selasa petang...adik aku dok report kat aku...siap leh postponed tym utk melepak kat kedai pakcik rahman depan kg aku tu...hahahaa ...dulu beria marah aku tgk citer drama kan..skrg dia plak layan....lagik satu..citer SEKAR pon dia layan..sbb aku pelik aritu dia tny adik aku arini nye episod mcm mane? APEKAH???? dulu siap gelak..kate citer indon merepek...mmg merepek..tp blh lah wat layan xtau nk tgk ape kat TV tu kan..hahahahaa lawak plak bapak aku tu....ni kompem terkena sindrom mak aku..yolah skrg dok umah ngan mak aku..xkan nk bertekak kot nk tgk rancangan ape....nak xnak layan kan citer mak aku..ngan dia skali dah termasuk club layan drama...hehehee

------------------------------------
ni jek lah..yg len2 tu kadang2 tgk..kadang lupe langsung kan....mcm blogger boy tu..asik lupe jek*

Comments

didi said…
i takleh blanje tp bole joing. hihi.dont forget our date yeh.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…