Skip to main content

Jedd & Muhaimin

Zaidah & Muhaimin...Selamat Pengantin Baru & Happy honeymooningggggggggggggg..jgn over ok!..kene sopan2+kontrol2 ayu gitew ahaks...

ok Zaidah or aku pgl Jedd jek....ni geng kamceng aku mase form4&5 sbb dok sblh menyebelah kan..dia ni tinggi gedogang ok...kalo tym assembly pagi..aku terpakse dok belakang skalik disebabkan menjadi partner dia..huhuhu [ni namenye verangan tinggi]

dia ni jenis yg sengal jugak.....kire leh golong aku ngan dia geng sengal..sbb dlm kelas keje kami gelak sakan ajo...lawak si jedd ni yg mane kaki majalah ujang+ majalah katun sedunia....yg mane semua lawak dlm majalah dia leh implement dlm kehidupan seharian...letey ooo nk gelak kalo dok ngan dia ni..hehehe agaknye ni lah penyebab aku skrg ni kalo gelak...xleh nk kaber langsung kan...hehehehe

dulu mase aku masuk matrix pehtu aku ke dungun & dia plak kat Uttho...even berjauhan xdeklah alasan xjumpe kan..cuti sem..kompem aku ngan dia akan kuar meroyan..hahahahaa ber2 pon jadik ok! & bab bergayut ber2 tu pon selalu...bkn citer ape pon..gossip kan diri sndr jek basernye...xpon abis semua cerita kat TV kitaorg sembangkan...

& sampai lah mase dia kene ke Mukah, Sarawak utk menjadik lecturer poli...mase ni lah kepayahan nk meronggeng sawan2 bersama. telepon jek lah jadik penghubung kan.....oklah malas nk citer lagi...bkn best pon kan..hehehehe

& sampai lah dia kate dah bertunang tp xsempat nk roger sbb dia blk kejap..rembat barang dlm 2-3hari teros tunang & teros blk Mukah balik..aku xmarah pon..tp pasal wedding ni mmg dia dah bgtau awal2 lah kan..lepas tunang..hehehehe

& bile tiber wedding dia..aku xleh nk dtg mase majlis..tu yg dia suh dtg mase nikah dia..yg diadakan malam sebelom majlis langsung nya...makanya...ke sana lah aku sabtu mlm ahad...dia kater nikah after maghrib but ade hal xdpt elak...wat lepas isya' tp kejap jek pon..aku yg sesat barat..pdhal xsesat cume xkompiden jek...ade ke kampung se dalam estate tu...hahaha giller jauh lalu dah bape kampung..aku sampai dua kali kuar blk sbb nk tny kat kedai simpang depan tu...owh lupe kampung dia kat paya redan..mmg dekat ngan kampung aku..tp ya tuhan...jauh ke dalam ok..siap kene kuar balik isi minyak lah sbb dah blink2 & aku xtau bape jauh lagi..peta yg dia bg sangat lah penipu....hehehehee

finally, aku sampai setelah org semua kuar dr masjid...hehehhee....xpe mlm tu ade majlis malam berinai kan..makanya..ade bunge api..kompang sanding vagai kan..hehehee

& dek kerana xdek org yg sesuwai..aku terpakse jadik bidan terjun utk menjadi pengapit dia....mak oiiiii........dia dah lah tinggi pakai kasut tinggi....aku dah lah gamble dtg ngan selipar jek...sungguh lah serabai kan..tp demi Jedd aku rela...ok ni lah 1st tym aku jadik pengapit ok..sbb aku xsuke...& disebabkan dia tinggi..makanya...terpakse lah angkat tinggi payung tu..& ha amik lah bau ketiak aku tu...hehehehehee

Tym ni tgh tgu mak andam nk touch up balik

ni plak tym dah setel..dia dah tukor baju pon...nak g makan..lupe nk bergambar ber2....ade pon kat pelamin mase jadik pengepit tu kan...boleh lahd r xdek langsung kan

mase ni.. menunggu sampin yg mak andam tu tertinggal..haih* org kompang dah bising..tp pengantin selambe jek..xkesah..hehehe dah kawen le katerkan

tym ni kene buli dek photographer...aku dok jauh2....sbb xleh kaco & kene standby nk lap2 peluh..hahahhahaa

tym depa salin baju dr baju nikah ke baju tok bersanding ni..aku dok kat luar..lepak ngan reramai..dok borak ngan laki dia..tetibe photographer dok tny..mmg kenal dr sekolah ke semua ni? hehehehe dengan selambe aku kater...yg perempuan tu mmg ye..bestfren mase sekolah saya...yg laki dia ni...yg tgh sakan borak ni....baru jek kenal ni ha...hahahaahhahaahahhaa maybe sbb kitaorg borak sakan kot...siap gelak2 vagai...mau xgelak..sbb dok gelakkan adegan Si jedd yg kakinye sesemut mase nikah tu..tym nk bergerak ke depan sket tok upacara batal ayaq semayang...dek kerana sesemut..dia cam nk terpeleut & jatuh..tu yg sakan kitaorg gelak....sbb dia ni xlepas ngan adegan wat semua org xleh lupe....tym nikah pon xkontrol ayu tau..jedd jedd...siap pesan kat aku tu..tips2 mase majlis nikah..lawak lah sungguh

mase salam peluk2 ngan dia..sedih tu sedih jugak sbb kehilangan geng borak sakan kan...tp happy utk dia....sbb finally..dia dah jumpe ape yg dia carik..aku jgn di tanya ok....aku tgh carik no terbaek tok 2010

& malam tu..kol 2am baru aku sedar nk balik...[mesti korang kate aku penyibok kan..pdhal pengantin yg ajak berborak ok..lepas makan tu]

Nota kaki: tapi kan Jedd...kesian ko..PJJ jugak kn nnt..heeheh jauh tu Mukah ngan KL...hehehehehee

Comments

cyanamoose said…
bila tarikh terbaek tu? akak mo tempah baju labuci la noks

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…