Skip to main content

Kalender Serbaguna

Debaran 2010 makin kencang..lebey2 lagik...bile kalender 2010 mule di edarkan... ekceli debaran tu xdek ape pon..saje jek wat ayat gimik yg membentuk ke arah kepoyooaaan lebey...

dapatnye kalender 2010 dah blh mule plan ape yg ptt kan [pdhal...kat outlook blh jek tgk..nk tgk taun 2020 punye pon blh kan] erm... kali ni dpt kalender Save More..hehehe sungguh berguna plak..xperlu dah planner or watsoever..sbb segalanye kat sini boleh dikatekan....memenuhi citarasa aku..di mana..ruper nye seperti mana2 kalender kuda..aku suke kalender kuda ni..sbb clear mewarna merah utk hari2 percutian kan...pastu tulisan yg besar..senang nk tgk dr jauh..ahaks....

oklah meh kite tgk...kalender SAve More ni....
ruper lebey kurang kan ngan kalender kuda tu?

ha tgk tu dia ade menandakan mane2 tarikh yg bagus utk melakukan puasa sunat..kire ni secara xlangsung leh jadik reminder lah kan..kan selalu kite jadik terkompius ngan bulan islam ni...ha...ni skrg dah siap tulis..xyah aku nk tulis sndr lah kan...

mudah kan....mmg memudahkan idop...

ni xpayah aku bukak online nye waktu semayang & print..sbb kat sini dah ade...ahaks....ikot negeri lagi you~~~~

ni nota kecil utk merumuskan segala jenis cuti umum yg ade pd bulan tersebut

& lagi satu yg lebey menguntung kan...

ha ade kupon beras ok...dpt jimat RM5 kan...boleh beli ikan kembung setengah kilo..hahahahaa
kupon ni bkn satu jek...oleh sebab ade 12bulan jek dlm setaun..ade 12 keping lah yg mane sekeping utk sebulan..hehehhee
berbaloi2 kan?

Nota kaki: mmg save more lah kalender ni...sbb all-in-1....dah mcm nescafe 3-in-1, all-in-1 printer, oppss Merry Xmas....tetiberrrrr hehehee

Comments

Manan nak copet kalendar ni? Hehehee.. sudah jatuh hatilah!
didi said…
takde lebey ke? kasi la ai satu. =)
zakiahck said…
hahaa..bagos la ko yon!!
baru aku rase berbaloi dapat kalendar nie..
idak dpt jek ku campak masok laci!!
hahaa..sungguh 'tut' ke aku dgn savemore nie...
Yun said…
pada semua...sy pon dpt seketui jek..xdpt nk diagih2kan..

tp rasenye..kalo nk senang dpt, sila lah ke Kedai Save More berhampiran...sementara stok masih ade ...lalalalaa [jadik promoter plak]
didi said…
mekaseh ye. bole mark bile pablik olidey.=)

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.