Tuesday, December 29, 2009

Perkhidmatan Pendawaian Elektrik

Cerita ni agak dah basi...tapio tu lah..aku kemalasan nk transfer gamba sekarang ni...nak menaip utk wat karangan budak tingkatan dua ni pon aku malas ha....ni kan memikirkan ayat2 yg sesuwai kan...hehehehe

oklah..aritu kan aku dah cerita pasal Masalah umah aku sewa aku. yang mana DB Box dia malatop...tebabowwwwww....gitew..sound effect kene over sket..

Makanya, budak yg dtg membaiki tu mmg FREE jek seharian..tp xkn nk suh mai malam kn..dah terang2 umah aku tu xdek elektrik kan..camno nk wat keje dlm gelap..kang keje laen plak bebudak tu buat...huh~

makanya, aku ater mai lah kol 11.30am, sbb aku pon leh mintak kuar pejabat dlm 2jam kan...even kak AYu ade kat umah...kang takut plak ade bende yg dia tertinggal nk buat kan..sbb selain betulkan DB box, aku mintak bdk tu tukor kipas ngan lampu kat hall yg dah kojol sebuah tu...nak harap cahaya neon dr yg lampu seketui tu...mmg ala2 romantika di tampoi lah tetiap malam kami selama ni...sbb nk tukor...budak2 umah aku ni size masing2 agak std org Malaysia...yg tinggi luar baser seperti Zaihan dah xdek kan..maka terpaksa wat donno jek ngan lampu yg dah mampo tu....kebetulan org nk dtg betul ni..aku pulun lah sekalik..nasib lah tuan umah...hehehehe..2la sbb aku kene blik jugak kan....kene bg arahan..hahahahaa

* Sebelom di baik pulih*
[nilah...gamba selepas bunyik meletop...kebom*&^*^*&....percikan api dia..dah wat aku cuak...ngeri jek]

*selepas dibaikpulih*

erm xlame pon..dlm 2.30pm dah siap..tp ade mslh laen plak....Fius penyambung DR wiring TNB kat luar umah tu dah putus...bdk tu mmg leh buatkan tp kalo TNB tau..nnt depa yg kene plak kan..aku ni kan baik..xyah lah amik risiko utk kesenangan sndr kn...bdk2 tu plak yg beria kesian kat kami..takot bergelap mlm nnt..bergelap xpe..jgn xdek air jek..hahaaha kang ade yg kepam dtg opis kan...

makanya...aku telah mengSMS TNB ke no 15454 [utk call careline or SMS ok], aku call masuk waiting list..tu yg SMS jek...tp cam xdek respons kan..dah kol 2.30pm..aku xleh nk tgu..aku chow jek..aku kerah kan jugak bebudak tu poie beli lampu yg same size sbb depa tersalah beli..hahahaa keji x?makanya, aku mintak kak ayu uruskan bab pembayaran nnt.... sesampai opis aku try call TNB lagik...3kali cube baru lah dpt masuk Q yg betui...dpt jek ckp ngan CSR dia..teros wat report & bile aku tny...dlm mase bape lame akan di siapkan? dia ater 30min-2jam...erm..kekdahnye sampai ke pulul 6ptg..xdek sorang pon org TNB yg call..aku dah pasrah xdek letrik lagik lah mlm ni..huhuhu..last2 kol 6.45pm baru dpt call dr technician TNB..& xjadik bergelap mlm tu kan..hehehehe


owh lupe..bdk tu charge sgt murah ok...murah dr aku betulkan lampu taun lepas....upah pasang lampu rm3 jek...yg dulu..upah jek dah rm15...xke beza tu..makanya, sesape yg memerlukan perkhidmatan pendawaian elektrik area KL, Selangor..boleh lah call budak Azli ni di no. 012 - 210 2975 [ni iklan FREE...dia xsuruh pon..aku yg bermurah hati nk promote]..antara servis yg dia buat:-

  1. PAsang Lampu & kipas
  2. Menampah plug point
  3. Water heater
  4. Aircond
  5. pendawaian seluruh rumah/pejabat
dr mane aku dpt no dia ek...aku google jek...dpt byk ctc no ...tp baser lah yg aku amik mesti melayu..ni lah mase nk tlg depa nye biz kan.....tp jgn buat taik udah..kang ader yg kene bleklist plak.....teros bungkus plak biz mereka....

ape yg leh diperkatakan...servis OK!...

Nota kaki: TNB sms utk mintak feedback dr servis yg mereka laksanakan...dr 1-5...1 paling rendah...aku bg 4 jek..sbb mslh mase kn..janji 30min-2jam..tp melebihi 4jam..baru org TNB mai kan./...hahahaha...owh kalo kat melaka senang, xyah nk call sane sini..google sane sini..kalo bab letrik ni..mintak tlg kat adik aku jek...copat & FREE lah kot..bayar duit barang jek..hahahhaa

8 comments:

xy~han said...

"yg tinggi luar baser seperti Zaihan"

wahh...luar biasa kah akuu??
ceit!

faez_ej said...

huahahaha...zehan mmg tggimu luar biasa...xhengat ke hang dok psg lmpu dapur...
papepun yun, sume dh settle...alhamdulillah...:)

Yun said...

2la pasal..dah try..tp ketinggian xsampai lah..kalo dapor tu..leh diikhtiarkan panjar kabinet ke ape kan...hehehe nk kat hall..pakai kusi mmg xsampai lah..kecuali aku leh jadik galah cam zehan..ahaks...

2la..alhamdulillah..everything back to normal...xdek lah bergelap...hehehe

saifurudin said...

1) bli lah tangge pendek .. RM50 sahaje .. di carefore ada jual jugak, giant pun ada, tesco pun ade...

2) gle bunyi letup nak gempak je .. huhu ahiahahaohahawha

alhamdulillah dah ada letrik yeay ....

Yun said...

ala...bkn uma aku sndr..nk berjimat cermat smpai nk beli tangga vagai watpe kan..

ater umah sewa...let the tuan umah lah setelkan...suh carik org betulkan..aku carik lah kan..ahaksss

didi said...

ai bz smpai tak pasan umah terang benderang gitew. mekaseh atas jase baek kak yung.

semut-terbersin said...

wah haruslah aku amik no ni..senang nanti nak hangkut ekon(kalo aku pindah..tah taun bila)

Yun said...

ha simpan ila no budak ni...keje pon bagus...

sape lg nk tolong org2 kite kan....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...