Skip to main content

Bubur Nasi Suraya

Cerita ni dah basi...opppsss bubur tahan lame aku rase kalo simpan dlm freezer kan?cume ade bakteria lah kot! wakakakaa....

tp aku simpan dlm tempat beku tu..kire ok lah lagi kot kalo nk share kat sini...wakakaka


last saturday....after fetch DD kat opis dia...mlm tu..kami dinner di Kampung Baru ye uols...jauh sungguh tempat makan kami malam tu..ahaks....saje jek..nk carik udara baru..sambil2...cuci mate gitew...

makanya...dengan ingatan DD yg suam2 kuku...alhamdulillah lah kami selamat sampai di lokasi tanpa perlu memakan buah langsang even sebijik! ahaks

Syabas bete!
Sila pahat name kedai ni dlm hati ye uols

kalo ade org demam yg xreti nk masak bubur...
boleh lah redah ke sini..dr makan hak McD yg xlazat tu kan

ni sampingan ye...
niat mmg nk makan bubur jek
tapi..godaan dr customer sekeliling yg dok gigih melahap kerang kukus ni
aku terGODA sekali..lalu mengorder & melahap sesame
fuhhh lazat yeeee

ok ni lah bubur nye
kat umah...
aku pon blh buat kan

tetapi...
lauk pauknye ini..
yg aku malas nk buat
ade sayur
blh pilih,..nk ape..juz name it! nnt dia masakkan
weol order
kailan & cendawan rasenye
[lupe plak..sbb bkn aku yg order tym tu..hehehe]

yg ini pulak...ade sambal bilis, ikan masin[ikan kecil..i xtau ape name dia], lauk paru, & lauk hati & perasaaan

ini puler ade sambal ikan bilis [tersama plak kn], telor masin..fouhhh layan, lauk paru jugak!


& air yg di order adelah..teh ais
seyes...sedap ok! Sharna..bek ko test air teh ais kat sini...
kompem xnyosal...
lupe...aku order 2gelas air..lg satu bandung yg lazat jugak..lupe nk snap..
DD belasah 2 gelas teh ais...hahahahaa...
sbb air dia sedap!

total yg perlu kami bayar utk semua lauk-pauk+kerang+bubur 2mangkuk + air 4gelas tu..hanyalah..RM27 sahaja...boleh lah kot....

Nota kaki: tetapi..aku xleh trime hakikat..ade org tapau...bubur nasik tu...7-8bungkus...aiyo....masak aje lah kat umah...beli lauk tu xpe lah...sbb nk masak lauk tu kan payah...ni bubur nasik kosong jek pong~~~~

Comments

cyanamoose said…
amboi... kasi terliuq akak tengok. naseb skrang dah minum aiyak oren jek..opps!
Yun said…
saje jek...mmg tu pon tujuannya...

aku kan baik hati jugak....skodeng kan port terbaek teh ais utk kengkawan! hehehe
saifurudin said…
adus .. tak roger pun ...
dah dekat ngan umah aku .. haish
Yun said…
erm...xteringat nk roger pon...
ko pon mane penah bgtau ko ddk mane kan...wakakakaa
Kenanga said…
kat mana ni nok?..area masjid tu ka?
Yun said…
ha ah..masuk dr sejid tu pon bleh...tp dia belah belakang lah..laluan nk ke nasik lemak 50sen tu...
didi said…
eh nasi lemak tu the other side. neh kt dpn nasi lemak mak wan

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…