Friday, January 22, 2010

Bubur Nasi Suraya

Cerita ni dah basi...opppsss bubur tahan lame aku rase kalo simpan dlm freezer kan?cume ade bakteria lah kot! wakakakaa....

tp aku simpan dlm tempat beku tu..kire ok lah lagi kot kalo nk share kat sini...wakakaka


last saturday....after fetch DD kat opis dia...mlm tu..kami dinner di Kampung Baru ye uols...jauh sungguh tempat makan kami malam tu..ahaks....saje jek..nk carik udara baru..sambil2...cuci mate gitew...

makanya...dengan ingatan DD yg suam2 kuku...alhamdulillah lah kami selamat sampai di lokasi tanpa perlu memakan buah langsang even sebijik! ahaks

Syabas bete!
Sila pahat name kedai ni dlm hati ye uols

kalo ade org demam yg xreti nk masak bubur...
boleh lah redah ke sini..dr makan hak McD yg xlazat tu kan

ni sampingan ye...
niat mmg nk makan bubur jek
tapi..godaan dr customer sekeliling yg dok gigih melahap kerang kukus ni
aku terGODA sekali..lalu mengorder & melahap sesame
fuhhh lazat yeeee

ok ni lah bubur nye
kat umah...
aku pon blh buat kan

tetapi...
lauk pauknye ini..
yg aku malas nk buat
ade sayur
blh pilih,..nk ape..juz name it! nnt dia masakkan
weol order
kailan & cendawan rasenye
[lupe plak..sbb bkn aku yg order tym tu..hehehe]

yg ini pulak...ade sambal bilis, ikan masin[ikan kecil..i xtau ape name dia], lauk paru, & lauk hati & perasaaan

ini puler ade sambal ikan bilis [tersama plak kn], telor masin..fouhhh layan, lauk paru jugak!


& air yg di order adelah..teh ais
seyes...sedap ok! Sharna..bek ko test air teh ais kat sini...
kompem xnyosal...
lupe...aku order 2gelas air..lg satu bandung yg lazat jugak..lupe nk snap..
DD belasah 2 gelas teh ais...hahahahaa...
sbb air dia sedap!

total yg perlu kami bayar utk semua lauk-pauk+kerang+bubur 2mangkuk + air 4gelas tu..hanyalah..RM27 sahaja...boleh lah kot....

Nota kaki: tetapi..aku xleh trime hakikat..ade org tapau...bubur nasik tu...7-8bungkus...aiyo....masak aje lah kat umah...beli lauk tu xpe lah...sbb nk masak lauk tu kan payah...ni bubur nasik kosong jek pong~~~~

7 comments:

cyanamoose said...

amboi... kasi terliuq akak tengok. naseb skrang dah minum aiyak oren jek..opps!

Yun said...

saje jek...mmg tu pon tujuannya...

aku kan baik hati jugak....skodeng kan port terbaek teh ais utk kengkawan! hehehe

saifurudin said...

adus .. tak roger pun ...
dah dekat ngan umah aku .. haish

Yun said...

erm...xteringat nk roger pon...
ko pon mane penah bgtau ko ddk mane kan...wakakakaa

Kenanga said...

kat mana ni nok?..area masjid tu ka?

Yun said...

ha ah..masuk dr sejid tu pon bleh...tp dia belah belakang lah..laluan nk ke nasik lemak 50sen tu...

didi said...

eh nasi lemak tu the other side. neh kt dpn nasi lemak mak wan

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...