Skip to main content

Tag - Tulisan Tangan Kidal

Si Kemboja [ni name komersial utk kegunaan dlm dunia glemmer dia....tapi nama jawa dia ialah Dewi] telah men Tag aku & GGO yg len..dia suh tulis name & url blog..menggunakan tgk kiri [makanya..sape yg kidal gune lah tangan kanan ok!..kalo mmg pandai menulis menggunakan kedua2 belah tgn anda...SYABAS!, anda xperlu buat Tag ni..kalo nk jugak..sila gune kaki anda puler ok!]

Makanya...hasil dr tangan kejung aku [tp mak ai bedung tau mase I baby....bkn salah ibu mengandung...tulisan I buruk ok!]


Amacam..ok x? mcm tulisan budak sekolah tadika...
keras gitew...
baru belajar menulis ler kate kan..


yang ni plak..hasil dr tangan kanan aku..haiyooo...buruk kan?
apsal lah aku xjadik dokter jek dulu ek?

Nota kaki: ok lah...dengan ini..aku nak menTAG semua org yg terbace entry ini...sila lah buat...simple jek...jgn nak ngelat ok! [sape suh bace entry ni kan..]

"Tuhan nampak ape yg anda laku kan.."

Comments

Queenin Murni said…
oh, aku tak baca. hahah!
dewman said…
syabas!!
cantik tulisan programmer :P
Yun said…
Murni: mane ko tau adenye ayat kalo bace & kalo xbace....

mengaku jek lah...ko dah terbace..tp buat2 xbace!

dewman: huhuhu santek ke tu? huduh adelah..oppsss ok...i bersyukur..tulisan i santek harini!
cyanamoose said…
ai blom transfer lagi tulisan ai yg santekkkk! tungguuuu!
Yun said…
cyana: ni alasan ke ape? ni mesti dah test berkali2..tp tulisan huduh sgt xleh bace...blk nnt tu..nk test lagik lah tu...
saifurudin said…
erk aku skip tros kat comment lah .. ape cite kat atas tu .. kiri kanan kiriiiiiiii ...
Yun said…
hahaha...jgn nk ngelat!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…