Skip to main content

Pesta layang-layang

Serius Cerita dah basi..tapi aku dok godek-godek..baru jumpe...sbb nye name file dah di ubah..pdn lah carik dr hari tu xjumpe2 kan..sbb nye..aku dah delete yg master file dlm SD card tu..hehehe...

makanya..dah jumpe...baru lah leh update..ahaks..
ni aksi JUARA sempena pesta ni..dari Bali, Indonesia.

& serba sedikit...gamba yg aku snap..abai kan..setting kaler yg tah ape2..aku malas nk edit..keh keh...sbb tym ni panas terik..aku xnmpk screen Mr. Nik aku tu...belasah jek snap...janji SNAP..ahaks

1) ni makpak melayan kerenah anak nk maen layang2..
ayah aku dulu..jgn harap nak layan
dia koyak kan layang2 yang aku buat tu adelah kan..hehehe
[ini bukan luahan...tapi hakikat]
maybe sbb layang2 tu dulu aku selalu terbabas waktu balik mandi petang kan..hehehe
last2 layang2 yg jadik mangsa..dah penat buat..nak curi surat khabar lame lagi..simpan duit nk beli gam lagi...nk panjat pokok kelapa amik daun kelapa utk dpt kan lidi..huh...pehtu ngan berhati2 cilok benang jahit mak aku kan..hehehe
2) Peserta dari India yg suh DD snap kan gamba dia...make sure i look handsome [apekah?] tp dia xdelah ckp camtu..cume dia tny..dia nmpk ok x dlm gamba tu..kekekeke
3) Dengar lagu jek nak menari..sakan mereka/peserta2 nih...
4) Huh abg perut kurus yg sgt tuff giteew....pape pon..layang2 dia mmg terbaek..best ooo...sbb aku dah cube rase keseronakkan bermain layang2 dia...
layang2 dia seperti kat bawah ni
yg kene pegang 2 tali..kire ala2 macam bwk kete..ade gear...jln ke depan & reverse plak...hehehe
kalo aku byk duit xtau nk watpe...mmg aku beli layang2 nih....lepak kat kepong...join bebudak main layang2 kat padang sane..hehehe

Nota kaki:...nnt lah aku cek layang2 yg aku beli kat Gold Coast tu ok lagi x..

**hehehe..kalo ok...leh belasah main kat PD...aiyo....xleh pg PD weekend ni...ade ke ptt ayah aku ajak pergi bercuti ke PD..tah ape mood org tua tu tah..aku pon xpaham..aku dah tua2 ni baru nk ajak jenjalan..tym aku kecik2, xmo plak dia bawak ke mana2 kan..keh keh keh...sori lah yah...I dah plan ke Dabong dulu..:)

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…