Skip to main content

Wedding Tini & Masita

Tujuan Utama Didi ikot aku balik ke Melaka kerana Majlis Perkahwinan si Tini yg merupakan ahli Atat jugak. Erm tp Tini mmg kamceng ngan DD ni..sbb mereka berada dlm sepasukan utk mengendalikan program keluh kesah deknon..hik22 [mati aku kene saman ngan dd jap lg]

o...Tini ngan Azlee ni dengar kabarnye...bertemu jodoh kat Gunung....see sape kate naek gunung tu xberpekdah? wakakaka... cume kisah sebegini lom menyebelahi aku [maybe xkn kot..sbb aku ala2 nk declare pencen dah.......badan dah berat sgt lah..xmampo nk bawak naik ke puncak dah]

ok lah..utk Tini & Azlee..semoga jodoh kalian berpanjangan & semoga kehidupan kalian dilimpahi rahmat & dimurahkan rezeki....dah kawen ni..semoga aktiviti gunung-ganang ni dikurangkan lah..hehehehe wat lah aktiviti laen plak...meramaikan umat Muhammad S.A.W ke kan...lagi byk pahala :)

To Didi...: Kite dah sebaya...wakakakaa......ade 6bulan utk aku merasa rakan sebaya ko...uhuk


ok after kenduri Tini...terpaksa gerak awal..xmampo nk tgu majlis persandingan..dek kerana..Didi dah ting tong...almaklomlah..org xtido lg after shift mlm kan.//blk keje teros gerak ke melaka..kalo aku pon....mmg dha weng jadiknye...

lepas dr umah Tini..aku bwk Didi yg lena xlena tu...ronda2 carik coconut shake before kitaorg serang kenduri membe sekolah rendah aku plak

owh coconut shake tu...nnt cerita kendian k!

ni masita, kawan sekolah rendah aku...umah dia..aku ingat2 lupe..kampung dia kat sebelah kampung aku jek...xjauh lah dr umah aku tu..seb bek xsalah redah..wakakakaa...to Masita & hisham...Tahniah & Selamat menempuh alam rumah tangga..semoga kehidupan korang lebih bermakna & lebih diberkati yg ESA...& aku doakan korang akan kaya wang + kaya anak dengan cepat...hehehee
tp aku sempat singgah jek umah masita ni...bkn xnak menjamu selera..tp mmg perut dah full..thp nk muntah belahak dah tym tu...jumpe pengantin salam2....teros kami chow chin chau....blk umah aku utk mandi manda & berehat sebelom serang Jonker Walk

Nota kaki: erm start dah.....makan nasik minyak jek lah setiap sabtu ahad bulan ni..haiiii...haiii.....makin menyampah lah aku nak tengok penimbang berat tu nnt!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.