Skip to main content

Jonker Walk


Welcome to Jonker Walk!

Ape ade ngan Jonker Walk ni?
** Macam-macam ada~~~~

Di mana lokasi nya?
**Kota Laksamana, Melaka [berhadapan Studhuys a.k.a bangunan merah..seberang sungai melaka tu aje k!]

Ape yg ade di lokasi tersebut?
**kan dah kate..macam2 ade...ade bangunan klasik mase silam...ade barang2..ade stok cuci mata...ade arty farty nye koleksi..kire semua peringkat umor + semua jenis manusia..leh datang memeriahkan majlis oppsss memeriah kan suasana

ape yg blh di cari?
**byk bende lah....tp makanan mmg byk..cume HALAL ngan x tu...agak payah ni diperkatakan..sbb nye...sini ala2 perkampungan Baba nyonya & cina....
** sini pon ade masjid, kuil, tokong, & etc...toksah nk carik alasan kan!



tpt wajib pose...di kala ke sini
owh lupe...**Happy Birthday DD"
semua org KL bercuti utk meraikan besdae you..jeles i ok!

Ape yg xleh dicari?
** Cinta....sbb keadaan serabut & terlampau sesak..xleh lah nk jeling2 ke ape...sume sebok nak jage ketiak..supaya TAK diabau oleh org laen..hehehee



ape yg perlu disediakan?
**kekuatan mental kaki & tenaga yg gagah supaya xlayu depertengahan jalan, & sedikit ongkos kalo bukan kaki shopping..xperlu bawak uwang yeeee...owh lupe...Diri sendiri...ye ini amat perlu kerna..tanpa diri sndr..anda tidak dpt merasai kenikmatannya...oppssss

Ape yg xperlu ade?
** xperlu lah menghantar perutusan ke sana..kerana org xkan paham ape yg kamu mahukan..selain itu..perlu ade kaki & mata yg tajam...ahaks kerana dia menggunakan konsep "Barang yg terlepas..jgn dikenang...hazabbb ooo nk redah lautan manusia"

Bila kah masa yang sesuwai utk ke sani?
** Jumaat-ahad dr kol 6.30pm - 12.00am

---------------------------------------------------------------------

selain ke jonker walk..aku jugak..menaiki cruise...feeling2 berada di Venice di Italy.:)

dari entry di sini yg mengata kan aku nak naek boat ni...baru terlaksana...aiyo...makan masa setaun lebey baru terlaksana kan..hehehehe...tp xpe..koman2 aku dah berjaya melaksanakannya. ha Didi yg menyimpang angan2 nak beli t-shirk kat kedai orang utan tu pon....baru terlaksana...heheeh xpe...janji dah dpt kan!

ok cerita pasal cruise ni ...tgu entry seterusnya..kang bercelaru plak...aku ni mmg org yg celaru..tp nk cerita hambur semua..aku blh jek..kang korang yg miong nak membaca plak..wakakakaa

Nota kaki: walau ape pon terjadi..aku tetap suke jalan-jalan lenguhkan kaki di Jonker Walk..sbb aku suke tgk gift yg ade terompah..hahaha tp xpernah beli lagik![terok kan?!]

Comments

cyanamoose said…
alaaa.... nie yg buat hati membuak-buak mo pi jonker street tuh... bawak la akak kantan.. sob..sob
didi said…
mekasey kak yung!
Yun said…
sharna: rasenye CNY tu....jonker walk xberoperasi kot! hehehe depa cuti jugak..lgpon senin selasa..mane bukak maaaaa

DD: same2...nnt 10taun lg..tym you nk bwk anak2 you ronda2 melaka...rogerlah i awal2 k...sbb i ade anak jugak [seramai anak kak gee.oppps kurang sket....lah dr kak gee] kene uruskan....bgtau awal2 supaya i blh manage ape yg ptt dulu..gitew...wakakaka
Yun said…
dd: rasenye...bkn kak yung kot....kite kan dah sebaya since smlm...huhuhuy :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…