Skip to main content

Western The Chef


Betol lah kot name dia...hahaha...tp kedai ni kat belakang Jusco AU2, Keramat.alah dekat ngan asrama Felda tu...hehehe

Hari kejadian ialah pada Ahad Malam isnin...mmg hari ahad tu..hari terpakse melantak sedunia...sampai aku dah xlarat nk telan sbb tekak dah xleh terima akibat perut dah xleh nk sumbat lg..huh...tp dah sampai kedai ni..terpakse lah jugak...sbb dipaksa dek abg sepupu aku tu...

dari start brekpes pagi yg mereka tapaukan makanan aku dr cafe intekma tu ngan roti canai yg aku dah tapau sndr...plus lebihan ketupat rendang mlm sebelom tu..semua aku kene makan...ngan lauk kenduri TGh tu..pehtu ngan menjejaki semua umah sedare mare dlm KL + selangor ni....semua kene makan..bukan sikit..semua org hidangkan makanan mcm lah akukami ni xmakan berhari-hari...dr pasta, makaroni, spaghetti, satay kajang, putu mayang [paling sedap], kuih pau yg memberi idea bernas pd aku tok membeli rice cooker baru yg xtau ape kene mengena pau ngan rice cooker] hehehee, mee goreng meehoon sup, kerepek2..limau mandrin yg aku jadik nk muntah makan..sbb semua org dok hidang buah yg sama...hehehe last mlm tu kene serang western food lagi...which depa order chicken chop & salmon ape tah & mushroom soup yg di makan ngan garlic bread...fouuhhh layan..tp serius salmon tu sedap...DD nnt kite serang kedai tu lg ek..hehehehe

& gamba xsempat snap..sbb bateri henpon aku ..mati di tengah jalan dek kerana bekerja keras pd ahad tersebut...tu yg leceh kalo konvoi kan...len kali aku nk sedia kan walkie talkie jek...senang..jimat kos!

harga aku xtau..sbb aku xamik tau..kang amik tau..aku kene bayar plak..so buat tatau jek! ngeh33...xdek lah..dah abg sepupu aku kate dia nk belanje kan...malas lah aku nk amik tau...ahaks...

Nota kaki: sesi makan2..bulan ni lom berakhir..serius..tah bape kilos plak lah aku kumpul bulan ni....aiyooooo~~~

Comments

saifurudin said…
sape suwuh ko mknnnnnnnnnnn je keje .. haish .. naik lagi ar nih .. hohoho
Yun said…
saifurudin: kalo aku xmakan..nnt kene marah....ala2 bebudak kecik kene pakse makan....nak xnak..kene makan jugak kan..hehehe org dah jamu..kite belasah ajo....
mama tisya said…
kedai ni mmg sedap & murah..mmg slalu mkn cz dkt ngan umh

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.