Skip to main content

Kakak Bihah or Kak Long?

Ape yang sesuwai ek...Kakak Bihah ke Kak Long? Mane yg suweettt?. Ntah le...Bihah pon malas pikir..mama Yun lagi lah xsempat pikir..hehehe..

oklah..layan kan gambar Bihah terbaru yg dah berparut di dahi...xpe Bihah..dont worry..kecomelan bihah xhilang dek kerna parut tu ok...
Kuda ku lari gagah berani
Gigih nak tunjukkan kuda Sakti baru dia ni..hehehe
kuda pon comei cam tuan empunye...
pandai ibu pilih ek...

oklah Ibu...ibu save lah ape yg ptt ek..malas dah nak type ni..

setelah 2 bulan aku xjumpe budak kenit ni..serius...dia dah dewasa aku rasekan..
next month dah jadik kakak kan...
gut luck bihah..moga jadik kakak yg baik macam Mama yun [sila jgn muntah]..kite kan same2 kak long..hehehehe

Nota kaki: selain xsabar nak tgk adik Bihah....Xsabar nk tunggu umah baru Bihah jugak..hehehe

Comments

cyanamoose said…
kak long la lagi sodap.
Wakil Nisrina said…
Erm...kami panggil dia kakak je skrg ni...
Mama Yun x sabo nak tgk adik kita ye...Kita pun x sabo nak dapat adik n pindah umah...
Yun said…
hehehe ni luahan hati ibu ke ape?

ibu dah xlarat nk bawak baby ek? ngeh33..kesian ibu....asik kene usung pewut jek
yam said…
Stakat kena usung perut je...xpe lg...kena lanyak dgn Bhah lg...erm...x larat di buatnye...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.