Monday, March 15, 2010

Lepak-lepak Manje Di Melaka

Weekend yg lepas aku balik ke Melaka selepas 4minggu xbalik kan. Kali ni, aku menumpang si Mir&Waf. Bertolah dr umah aku di Kerinvhi kol 10lbh malam, tapi singgah kat riang-riang restauran bagi menemani org yg ditinggalkan kekasih hati minom-minom sambil berceloteh..ahaks.

makanya, nk dekat kui 12am baru lah mira-wafi-adik mira-dan aku bergerak pulang ke Melaka. dalam perjalan, ketika kami baru melepas sempadan negeri melaka-negeri sembilan & di kilometer berapa aku dha terlupe..hehehe tp berhampiran signborad yg mengatakan Simpang Empat lagi 2KM jek... satu kejadia telah berlaku di mana, bonet depan kereta Mir-Waf telah terbuka lalu merempuh cermin hadapan & menghentam bumbung kereta...lalu

inilah rupe kereta mereka [gambar di ambil pg pagi nye..sebelom membuat report di Balai Polis melaka tgh]

"alahai kereta ku"

terokkan?
alhamdulillah kami semua selamay


sebelom sampai ke balai polis, kami singgah sarapan di D'Perigi Inn. berhampiran dengan bukit cina [carik sndr lah, mmg kedai ni berhadapan ngan bukit cina]

aku order rojak jek
yg lain, makan meehon sop ngan mee sop jek..sbb rojak tgl sepinggan jek
mmg rejeki aku aritu kan
kicap ni aku xpasti pedas ke idak
aku baser makan tym praktikal kat telekom dulu..pakcik2 tu mmg suka makan sini kalo nk makan mee rebus/kari or rojak.

& sesudah nye melantak..kami pon ke Balai Polis Melaka tgh seperti yg di kabar kan dek polis di Balai Polis Kandang. setau aku, Balai polis melaka tGh ni kat Jln Bandar Kaba, sbb suatu ketika aku ngan Lyza penah accident, & kene wat report kat situ kan. tapi..Polis yg kerek bernama Nik tu, sungguh xpandai melayan pelanggan...aiyoooo..gaji dah naik toksah lah kerek....bgtau lah yg sebenar tempat nye kat mana kan...mane lah kami tau..Melaka tgh ni ade cawangan-cawangan plak kan....

xpe...lantakkan polis tu...kami pon bergerak ke Balai Polis depan bangunan Merah plak utk wat report..akhirnya berjaya jugak..lepas wat report..ronda2 amik aircond dlm dataran pahlawan megamall...hehehe & xtau nk ke mana lg...

aku pon bawak mereka pekena Coconut Shake Klebang...ahaks...Sepul&Sara sila jeles

& aku melantak sebungkus nasik lemak lg kat kedai Coconut Shake tu sbb dengar kate...sedap nasik lemak dia kan...erm boleh lah..sambal dia sedap..hehehe
Sebungkus nasik lemak= RM1.20
selain dr nasi lemak, kat situ ade jugak mee goreng, kuih muih yg sedap2

& ini lah dia coconut shake...disebabkan minom di kedai, harganya hanya RM2 jek tok secawan
tgk tu..bukti wafi&mira dah makan&minom kat situ..hehehe
sepul sila jeles lagi sekalik
& aku pon tapau lg 2 bungkus utk org2 kat umah aku plak kan
Lepas tu...Mir&waf hantar aku balik & mereka pon pg menyetelkan hal kereta di bengkel yg terletak di Tanjung Malim [hehehee sila gelakkan si wafi]

2 comments:

Mira Suhani said...

ahaha gila jauh kena g bengkel Tanjung Malim..perak tu..adoih aku nk gelak guling2 je rasa kat opis ni skrg

saifurudin said...

jgn lupa bawa aku .. wuwuwuuuu

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...