Skip to main content

Lepak-lepak Manje Di Melaka

Weekend yg lepas aku balik ke Melaka selepas 4minggu xbalik kan. Kali ni, aku menumpang si Mir&Waf. Bertolah dr umah aku di Kerinvhi kol 10lbh malam, tapi singgah kat riang-riang restauran bagi menemani org yg ditinggalkan kekasih hati minom-minom sambil berceloteh..ahaks.

makanya, nk dekat kui 12am baru lah mira-wafi-adik mira-dan aku bergerak pulang ke Melaka. dalam perjalan, ketika kami baru melepas sempadan negeri melaka-negeri sembilan & di kilometer berapa aku dha terlupe..hehehe tp berhampiran signborad yg mengatakan Simpang Empat lagi 2KM jek... satu kejadia telah berlaku di mana, bonet depan kereta Mir-Waf telah terbuka lalu merempuh cermin hadapan & menghentam bumbung kereta...lalu

inilah rupe kereta mereka [gambar di ambil pg pagi nye..sebelom membuat report di Balai Polis melaka tgh]

"alahai kereta ku"

terokkan?
alhamdulillah kami semua selamay


sebelom sampai ke balai polis, kami singgah sarapan di D'Perigi Inn. berhampiran dengan bukit cina [carik sndr lah, mmg kedai ni berhadapan ngan bukit cina]

aku order rojak jek
yg lain, makan meehon sop ngan mee sop jek..sbb rojak tgl sepinggan jek
mmg rejeki aku aritu kan
kicap ni aku xpasti pedas ke idak
aku baser makan tym praktikal kat telekom dulu..pakcik2 tu mmg suka makan sini kalo nk makan mee rebus/kari or rojak.

& sesudah nye melantak..kami pon ke Balai Polis Melaka tgh seperti yg di kabar kan dek polis di Balai Polis Kandang. setau aku, Balai polis melaka tGh ni kat Jln Bandar Kaba, sbb suatu ketika aku ngan Lyza penah accident, & kene wat report kat situ kan. tapi..Polis yg kerek bernama Nik tu, sungguh xpandai melayan pelanggan...aiyoooo..gaji dah naik toksah lah kerek....bgtau lah yg sebenar tempat nye kat mana kan...mane lah kami tau..Melaka tgh ni ade cawangan-cawangan plak kan....

xpe...lantakkan polis tu...kami pon bergerak ke Balai Polis depan bangunan Merah plak utk wat report..akhirnya berjaya jugak..lepas wat report..ronda2 amik aircond dlm dataran pahlawan megamall...hehehe & xtau nk ke mana lg...

aku pon bawak mereka pekena Coconut Shake Klebang...ahaks...Sepul&Sara sila jeles

& aku melantak sebungkus nasik lemak lg kat kedai Coconut Shake tu sbb dengar kate...sedap nasik lemak dia kan...erm boleh lah..sambal dia sedap..hehehe
Sebungkus nasik lemak= RM1.20
selain dr nasi lemak, kat situ ade jugak mee goreng, kuih muih yg sedap2

& ini lah dia coconut shake...disebabkan minom di kedai, harganya hanya RM2 jek tok secawan
tgk tu..bukti wafi&mira dah makan&minom kat situ..hehehe
sepul sila jeles lagi sekalik
& aku pon tapau lg 2 bungkus utk org2 kat umah aku plak kan
Lepas tu...Mir&waf hantar aku balik & mereka pon pg menyetelkan hal kereta di bengkel yg terletak di Tanjung Malim [hehehee sila gelakkan si wafi]

Comments

Mira Suhani said…
ahaha gila jauh kena g bengkel Tanjung Malim..perak tu..adoih aku nk gelak guling2 je rasa kat opis ni skrg
saifurudin said…
jgn lupa bawa aku .. wuwuwuuuu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.