Friday, March 19, 2010

Sabah Bah [Hari Kelima]

Oleh sebab ini adalah hari terakhir, & tiada apa2 planning, makanya, pg tu kami kuar lambat sikit. sbb nak ke pasar filipin jek pon kan....

& dimulakan dengan breakfast dekat pasar besar KK [sebelah pasar filipin jek nih]. & semua makanan same jek setiap kedai...boring betul!
belasah jek ape yg ade kan..janji perut wa xmelagukan lagu hip hop..kang aku plak yg terhegeh2 ngan tarian inang plak...

dah setel makan, kami serang pasar filipin. mmg masih awal even dah 8.30am kan....org kedai kat pasar filipin baru nk basuh kedai mereka & lap2 cermin..huh..awal sgt rupernye kami....


& sesi memborong di pasar filipin tamat di tempat ikan masin .. hehehe sakan mereka ni borong..aku cume beli beberapa ketui fridge magnet, seketui keychain, seekor ikan terubuk masin & 2 bungkus kuih cincin..hehehe kedekut kan aku...ahaks....

oklah, kalo korang nk beli mutiara/gelang manik yg murah beli lah kat pasar malam or pasar yg dibuka pd waktu malam di tepi pantai..harga nye lebih murah & lagi mudah nk dpt discount..hehhehee or korang leh beli kat pasar ahad. sbb skrg ni..harga barang kat pasar filipin mmg xleh blah..mahal yg melampau..mentang2 lah....pusat pelancongan..yolah tpt pelancong bertumpu kan....nk mntk tawar mcm nk mengemis seposen dua tok wat duit bayar duit tandas ok!

Lunch tym, kitaorg makan kat nasik ayam CP...erm maybe mereka dah nk tutup kedai tym tu..tu yg staff dia malas nk bekerja dah kot...tp sesungguhnya lah nasik ayam dia dah xsesedap dulu..hehehehehe

ok lah...ptg tu, dlm kol 3pm kami gerak dr hotel dgn menaiki naza ria [dia charge rm30 utk sebuah kereta tu] ke airport. kol 6.05pm flight kami berlepas & sampai di LCCT dlm jam 8.45pm. sampai umah kerinchi dalam kol 10.15pm [tym ni yam dah selamat melahirkan angah]

Nota kaki: oklah...siap jugak karangan org yg dah lame xmasuk kelas.

1 comment:

saifurudin said...

so semoga ... bolehhh ... pegi .. skali lagi ... waaa... aku sgt enjoi kat sane .. ilang segala masalah office aku .. berendam dalam laut selama satu jam ... sgt puas hati aku .. haish ....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...