Skip to main content

Akhirnya, Bersatu Jua

Alhamdulillah, Majlis persandingan Mass & Zunnun selamat berlangsung dlm suasana yg tenang & cuaca yg baik.

TAHNIAH utk mereka berdua kerana berjaya menamatkan zaman bujang. hehehee Semoga Ikatan Perkahwinan Kamu berdua berkekalan selamanya. Amin
Plan asal, aku nk pergi ngan family aku tapi dek kerana ade nye bowling Tournament, malas lah aku nk balik kampung kan. hehehee & aku pon mengajak rakan2 utk serang kenduri kawen kakak ku ini. Thanx to Mir Jan Di, Sepul & Sara yg join memeriahkan perjalanan dr KL-Masjid Tanah. Xjauh kan perjalanan..hehehehe

Kitaorg bertolak seawal 9.15am & berhenti di RnR Seremban utk brekpes & sampai ke Lokasi kejadian dlm kol 11am. masih awal lg ketika itu...kami lepak2 ala2 macam rumah sndr plak..hehehhee

& dpt lah snap sikit gambar pengantin..seb bek mereka berarak awal..kalo idak..xdpt lah nk menunggu kan...dlm kol 2pm kitaorg dah gerak balik.
Muka Mak yg ceria..sbb anak dah kawen...Tahniah kat mak jugak...sbb finally, hasrat dia nak tgk anak hidop bahagia..tercapai jua.
& kami pon sempat menempel sekejap utk bergambar kenangan ngan Pengantin..Cantik x pelamin nye? baju nye...kalo berminat..sila lah ke Belog kakak aku ni di AnggunDChanteq sbb kakak aku ni wat andaman....leh lah tgk pakej dia kalo berminat [promote sket....tp iklan ni xberbayar ok!]

Owh lupe plak, pelamin dia ni baru siap, kire 1st tym pakai lah.....& baju dia pon same..hehehehehe
Owh kami xbalik Kl teros..sbb hari masih siang..cerah lagi gitew...maka aku bawak mereka ke Kuala Linggi utk usha tpt mandi manda terbaru..hehehe tpt yg masih lom tercemar lg....Owh ni lah tpt kitaorg wat family day utk department aku last year.
dah sakan bergambar ngan baju kurung bagai...baru lah kami reti nk pulang...tp xdeklah pulang teros..lalu PD & kunun nk singgah ke Cendol Leman Dawi...sekali dah abis...frust kami...tp xpe.....xdek rezeki namenye kn..lain kali ajelah

ok esok aje utk cerita yg lain

Comments

Mira Suhani said…
aku sgt suka nama Mir Jan Di itew...tq tq
SakamotoMiharu said…
kak yun bile nak kawen lak.. hehehehhe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.