Skip to main content

Kes Air

Sejak Khamis minggu lepas sampai lah ke hari Selasa, Rumah sewa aku air paip nye sangat lah halus.....kene sabar lah kn tadah air tok mandi or nk poo poo ke kan...erm nak basuh baju tu......org yg tabah jek akan basuh...oleh sebab aku TAK TABAH, mmg aku campak masuk bakul, tapi bakul aku pon dah 2buah penuh & dah nak masuk bakul ke-3, Dek kerana Ahad masih xdek air, bakul ke-3 terpakse di gunakan.

Aku jadik TAK RISAU sbb, bkn nye TAKDEK air langsung kan. aku malas nk g wat report...sbb dah menyampah ok, kalo ko call, dia akan pass sane sini lepas tu kekdahnye..talian terputus camtu jek....& aku malas jugak nk amik port sbb tgk bdk umah laen wat donno jek...aku pon malas nk beria...asik aku jek yg kene amik tau semua kan..lantakkan..selagi aku leh bertahan...takat nk basuh baju...aku leh jek angkut baju2 tu balik kampung kan...hehehehee & selagi stok baju masih ade byk lagi dlm stok blom GUNA kan [nampak sgt byk baju, almaklomlah 4taun lebey ko merempat kat KL ni..mau xbanyak baju kan].

Tapi, bile selasa muncul, air tetap mcm tu...aku mula muskil..sbb aku xnampak lg..mane2 bdk/penduduk umah lain turun amik air kat Surau bawah...makanya, seolah2 xdek masalah air kan..xkan xbayar bill kot...tp dah bayar ok...mainatainance punye bill pon aku dah setel kan..haih* peneng jugak...last2 tah macam mane..blk keje PTg selasa tu, aku terpikir nk cek meter air kat luar...sekali ko..tu dia....ruper2nye...tah mangkuk hayun mane tah le yg tutup pili meter kat luar..pandai plak dia..sbb tak tutup abis kan...cett....penantian yg sia-sia ok....bengang wa.....aku rase ni mungkin kontraktor yg tukar paip utk meter tu lah yg sengal...sbb dah tukar tu...sila lah kembali kan pili tu ke asal nye...kan....tak pasal2...berjimat cermat guna air beberapa hari ni..seb bek stok baldi aku banyak kan.....kalo ikot kedekut, aku xmo share baldi aku ngan org laen yg xdek baldi...hahaha tapi aku xkedekut lagi kan...& selamat lah aku membasuh ke semua baju2 kotor aku tu..hahahahahhaaa

Comments

semut-terbersin said…
naseb bayek ko bijak nak pi check meter tu..kalo tak, wat malu je kecoh2 report takdak air..hehe..
huihh penuh laa ampaian luar tu..
Yun said…
2la..kalo buat report mau aku kene maki ngan pakcik yg xpuas ati ngan aku tu..hahahhaa [dia xpuas ati sbb muke aku jek asik wat report]

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.