Friday, April 9, 2010

Kes Air

Sejak Khamis minggu lepas sampai lah ke hari Selasa, Rumah sewa aku air paip nye sangat lah halus.....kene sabar lah kn tadah air tok mandi or nk poo poo ke kan...erm nak basuh baju tu......org yg tabah jek akan basuh...oleh sebab aku TAK TABAH, mmg aku campak masuk bakul, tapi bakul aku pon dah 2buah penuh & dah nak masuk bakul ke-3, Dek kerana Ahad masih xdek air, bakul ke-3 terpakse di gunakan.

Aku jadik TAK RISAU sbb, bkn nye TAKDEK air langsung kan. aku malas nk g wat report...sbb dah menyampah ok, kalo ko call, dia akan pass sane sini lepas tu kekdahnye..talian terputus camtu jek....& aku malas jugak nk amik port sbb tgk bdk umah laen wat donno jek...aku pon malas nk beria...asik aku jek yg kene amik tau semua kan..lantakkan..selagi aku leh bertahan...takat nk basuh baju...aku leh jek angkut baju2 tu balik kampung kan...hehehehee & selagi stok baju masih ade byk lagi dlm stok blom GUNA kan [nampak sgt byk baju, almaklomlah 4taun lebey ko merempat kat KL ni..mau xbanyak baju kan].

Tapi, bile selasa muncul, air tetap mcm tu...aku mula muskil..sbb aku xnampak lg..mane2 bdk/penduduk umah lain turun amik air kat Surau bawah...makanya, seolah2 xdek masalah air kan..xkan xbayar bill kot...tp dah bayar ok...mainatainance punye bill pon aku dah setel kan..haih* peneng jugak...last2 tah macam mane..blk keje PTg selasa tu, aku terpikir nk cek meter air kat luar...sekali ko..tu dia....ruper2nye...tah mangkuk hayun mane tah le yg tutup pili meter kat luar..pandai plak dia..sbb tak tutup abis kan...cett....penantian yg sia-sia ok....bengang wa.....aku rase ni mungkin kontraktor yg tukar paip utk meter tu lah yg sengal...sbb dah tukar tu...sila lah kembali kan pili tu ke asal nye...kan....tak pasal2...berjimat cermat guna air beberapa hari ni..seb bek stok baldi aku banyak kan.....kalo ikot kedekut, aku xmo share baldi aku ngan org laen yg xdek baldi...hahaha tapi aku xkedekut lagi kan...& selamat lah aku membasuh ke semua baju2 kotor aku tu..hahahahahhaaa

2 comments:

semut-terbersin said...

naseb bayek ko bijak nak pi check meter tu..kalo tak, wat malu je kecoh2 report takdak air..hehe..
huihh penuh laa ampaian luar tu..

Yun said...

2la..kalo buat report mau aku kene maki ngan pakcik yg xpuas ati ngan aku tu..hahahhaa [dia xpuas ati sbb muke aku jek asik wat report]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...