Skip to main content

Mari Baling Bola Ke Longkang

Alhamdulillah, Program yg dirancang oleh Biro Sukan, Kelab Bernas berjalan dengan lancar & kali ini, aku terlibat as AJK penyibok yg sama2 dengan AJK lain bertungkus lumus utk memastikan Aktiviti kali ini berjalan dengan lancar dengan budget yg diberi [mmg peneng lah jadik Ketua Biro Sukan bila tang budget ni kan].

Oleh kerana, aktiviti sukan ni aktif, makanya xdek lah kekok nk uruskan. Hasil dr ketelitian semua AJK, makanya kami berharap tiadA lagik sok sek yg mengatakan mereka xpuas hati dengan perjalanan majlis. Kami dah buat yg terbaik kan. harap semua berpuas hati, mmg payah nk puas kan hati semua pihak.

Kembali kepada penceritaan asal, setelah beberapa kali di tukar tarikh, maka 3 April 2010 akhirnya menjadi pilihan. Kalo bab bowling mmg semua warga kerja di pejabat aku semangat. mungkin sukan ini lebih sesuai utk semua peringkat umor. kerana kali ini mendapat sambutan hangat jika nak dibandingkan dengan acara Badminton & futsal yg lepas. dek kerana penyertaan yg byk, beberapa team terpaksa mengadakan pertandingan pemilihan kerana satu pasukan hanya memerlukan 12pemain lelaki & 12 pemain wanita. sekiranya tahun lepas[Kisah Tahun Lepas ] hanya diberikan hadiah pd Juara, naib juara & tempat ketiga bg kategori lelaki & wanita sahaja, tetapi tahun ini kami membuat kelainan di mana hadiah berkumpulan utk Juara & baib juara juga disediakan.

Hadiah2 utk pertandingan ini
penat aku ngan murni bungkus hamper2 tu....dah lah tym membeli pon ade kisah di sebaliknya...kang publish cerita kompem nyiok akan naik atas tarik tudung aku...hehehehee

Owh kumpulan utk pertandingan ini adalah mengikut floor & ade 4 kumpulan semuanya [Hijau, Kuning, merah & Biru] dah macam warna rumah sukan ketika sekolah dulu kan. Tp best jugak kalo berkumpulan ni sbb semangat berkumpulan ni lagi meriah dr semangat individu kan.

aku berada dlm team Hijau ye...& kumpulan Hijau mendapat tempat kedua...huhuhu Tahniah Kepada kumpulan aku.hik33
Juara Jatuh pd kumpulan Merah.

& pemenang individu plak.

Utk Lelaki[Juara- arif, Naib Juara-Rashdan, Ke-3-Shamsul]
Utk Wanita[Juara-Hanim, Naib Juara-Julia & Ke-3-Sharna]

Dan gambar lain2 blh jengah ke Bloh SHarna sbb yg aku upload ni pon dr camera dia..hehehehe aku shoot gune camera dia aritu sbb photographer Opis aku dah balik awal daaaaaaaaa.....
Nota kaki: Seb bek team aku menang, kalo x mmg aku ngan Murni Emo lebih sbb penat ooooo nk bungkus hamper tu....ni gara nk jimat Rm10 utk sebungkus hamper [sbb tesco nk charge rm10 utk 1 hamper]

Comments

mama tisya said…
tesco charge ye...nasibaik team ijo menang..hehehe
cyanamoose said…
best nyer uols dapat hampers... nnt bley la suh uols balut hampers lagi. melets.

kalo publish cite kt tesco tu konpem tudung ko bakal rabak.. opps!
Yun said…
amy: tu lah..kene charge ok...kalo hamper harga rm10 pon kene charge rm10...dah lah barang semua kene beli sndr...xberbaloi kn

cyana: oppsss i syg tudung i yg mahal2 belaka ni...tu yg ceritanya xdipublishkan di sini kn....

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.