Skip to main content

Cerita yang Lepas & akan datang

Awan Dania

Aku frust ngan ending dia yg giller punye spoil mood aku jek..penat wokeh dok menunggu dari minggu ke minggu..dah lah tayangan dia seminggu sekali. las-last ending dia.....juz like dat..huh! EMO aku jadik nye... ok, ending dia....tetiber plak nk jadik Pilot. kes dia ngan Benji & ehsan tah ape citer.... asik nk suh penonton pikir jek...bek toksah wat drama kan..bek kitaorg penonton ni..pikir sndr jek ape2 jenis cerita yg kita org rase nk bayang kan kan kan kan

xpe lah...kalo ade Awan Dania 3.....kot nye ade...layan kan jugak...hahaha sbb aku suka kat Scha tu...jek...berlakon sempoi kan....& benji nye watak even di Jehan tu bkn lah fav actor aku..tp not bad lah....dia berjaya jugak lah buat watak tu jadik sweet

Na O Mei

Ni lagi satu drama yg wat aku bengang ngan ending dia..serius bengang sbb mane scene aku nk tgk ape penerimaan Na O Mei kat bapak dia....xdek ok..last2 ending dia..si Arman ajak kawen plak...huh...sungguh lah sengal...bukan itu yg aku tunggu kan,..aku tunggu mcm mane family dia berkumpul blk..even makpak mereka dah berpisah...but nk tau lah....mcm mane penceritaan yg di karang oleh penulis skrip kan....mcm mane penulis olah kan utk menyatukan keluarga tu...tp entah le...penulis lebih suka....Na O Mei kawen ngan Arman kot....even aku suka jugak....tp tu bkn lah kisah utk cerita tu [suke suki aku jek nk tukar...pengarah drama tu pon kate mcm tu..aku plak sebok2 nak kate suh wat ikot selera aku..hahaha]..tp serius...aku mmg tunggu part dia bertemu mak [mmg ade kan..aku puas ati] & bapak dia [which is TAKDEK ok.....suh tunggu dulu xmo hancur mood bebudak tu nk enjoy..tapi kekdah nye...abis siaran tulis TAMAT...frust aku dibuatnye...penat tau..berkejaran blk...xpergi merambu ke mana2 di sebabkan nk tgk cerita tu...dah berkurun aku wat rondaan kat Mid valley lepas keje..semua kerana Na O Mei]

Merlin

Dah lame abis...cume aku xdpt tgk episode last dia...sob sob...aku xtau ape jadik kat Merlin.

AF 8

Erm ntah le...not bad kot....tp dak budak tu semua cam xsemangat jek...semua mcm kejar glammer jek..xbersungguh2 pon aku tgk..ke masih awal..ntah le labu...sbb aku bkn layan 100%..ade lah dlm 45% sbb aku layan konsert tp so-so jek lah.......part yg nyanyi xbest tu..bek aku termenung dlm bilik termenung..ade jugak hasil yg dikuarkan dr tgk hasil mereka nyanyi cam hampeh

Adamaya

Wahh...citer ni..Yam bgtau aku...hahaha kire pengganti Na O Mei. not bad citer dia...sbb ade nye Sein yg ensem...kita tgk citer..kene tgk Hero ngan Heroin jugak kan..ahk22...Lisa surihani pon ok..aku suka jugak...ngeh22...makanya..nk olah lelebey lom blh lg sbb baru 3hari kn...tp aku dah skip sehari sbb lepak ngan org yg xpatut aku lepak [tu lah...baik hati sgt nk meneman org yg nk meluah kan hati perasaan..xlayan kang kesian plak....layan lelebey kang jadik salah kan..tak pasal2 aku termiss episode ke-2 citer nih...xperlah demi rakan2 namenye]

Mertua Vs Menantu

wow.....dah nk kembali...heheheh tunggu ajelah rabu minggu depan sbb Halimah Jongang dah abis tayang rabu lepas kan..makanya, rabu malam khamis aku xleh ke mana2...nk jumpe hari lain ye...ngeh3333

Nota Kaki: CSI pon dah berzaman aku xtgk...Wayang pon dah lame TAK TENGOK....plan rabu lepas pon jadik nk tgk wayang...huh

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.