Skip to main content

Mata xmahu katup

Di kala jam sebegini mata saya masih belom mahu katup sepenuhnya, dek kerana tu, buat lah ape yang patutkan...nak jengah cafe ngan aquarium, rase letih nk klik2 jek...makanya..baek update ape yg ptt.
aku snap gambar ni mase pagi khamis yg lepas....tak boleh nk zoom sebab aku gune lens 17-50mm tu...malas nk tukar kan.,..boleh lah kan.,.aku memang dah jadik habit aku pepagi lak..sejak yg snap beberapa bulan yang lepas...ye ke ke dah setaun lebey? entahlah..ingatan dah kurang tajam dah ni....owh habit aku suka jengah pada matahari pagi..hehehe
matahari pagi tu sangat cantik..masyallah....subhanallah lah kan..tu yang tetibe rajin sebab rase mcm dah lame jek xsnap kan...hehehee
ok lah tu jek pon nak cerita...sekarang duduk kat glenmarie, aku rase best plak..bukan best ape..pegi keje aku xstress tapi balik tu stress sket lah.,..tp aku cerdik sket, balik aku xlalu federal lah kan..aku masuk kat jln tandang lalu kat pj tah mane2 kuar balik kat kwsp..selamat lah jem sket kn...belajar ketika aku kursus kualitu bulan april lepa.s.huhuhu tp aku xsuke dok kat glenmarie...sebab aku jadik bisu + sakit pinggang dek kerana kerusi dia serius xbest.,.kekekeke tapi yg aku lebih stress adalah kerana kebisuan aku tu...mau aku kene sawan bisu nanti..yolah aku tau kurang bercakap tu kurang lah dosa kan..tapi..mane leh dowh...dah lah nk berjalan kaco siapa pon aku xtau..kekeke tapi xpe...kene lah biasa2 kan dengan keadaan tu kan..mane tau ade hikmah aku jadik bisu ketika di pejabat kan,,tp jari tetap laju menaip ye,,ngeh33 tu kalo aku puasa jugak...mmg betul2 lah aku dah kene sampuk dek sawan..huhuhu :P

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…