Skip to main content

Strudel

Kisah dah basi tapi masih nk update jugak sebab aku baru jek transfer gambar dr phone & camera. Kisah sebelom gambar aku nampak kurus tu,aku dan geng sewel berbuka puasa kat Strudel Wangsa Walk. yolah majority kat ampang, maka yang minority ni ikut kan aja..ngeh22

kan ketua geng sewel ade, ni kire meraikan dia lah ni..cewahhh perasan sudah...mmg dah plan kebetulan dia wat keje gile mai semenanjung utk berbuka ngan kengkawan dia kat kedah/perlis..aku lupe plak..ngeh33

sebelom kisah makan...paling lawak masa makan berbuka tu....adalah kisah orang melatah cakap cina...wa respek oooo baru setaun lebih bertapa kat miri nu....sikalang sudah leti melatah speking kantonis ooo...ngeh33
muka malu selepas terlepas adegan melatah..ngeh33....owh sebab dia leh termelatah ketika nk makan kuih sedap strawberi ni [lihat gambar bawah]
kebetulan ade pasangan cina lalu belakang dia & tetiber bercakap..tu yang di termelatah..huhuu serius kami ketawa sampai meleleh air mata,,,

sebelom kejadian..ade berlaku satu kesah "section closed" di mana toksah lah cerita wat menyampah jek ... di bulan puasa ni, kene kurangkan sampah sarap..lebihkan amalan jek kan..hehehe
muka orang gembira dapat makan akhirnya
kat bawah plak gambar dia...heheeh sorilah aku xikut turutan.,main belasah jek..

fouhhhh lega dapat minum air sirap laici....
[dah bace doa lom mr.wafi?]
"erm ayam ke bergedil? oklah rase dia" kata mrs.wafi
"yeay, dah boleh makan tanpa perlu sorok2" kata amoi yai
"telor masin ni betul-betul sedap" kata kak daaa
owh xmuat meja...atas kerusi pon boleh letak...ngeh33
tgk tangan wa dah tau..ni kak da nye hasil tangkapan
mungkin ni wafi punya..sbb nasik macam byk jek kan
ni mesti gonjes punya tangkapan..sebab nasik musti lebey konsep dia kan
ikan kembung vbakar..tp kalo dia buat pais ikan kembung lagi layan kot
owh kurma tu aku rase mcm sunsweet nye kurma jek
aku rase ni hasil tangkapan mira
ni amik sebagai syarat nk rase jek kot..kekeke
owh soup pon layan jugak..xnak kalah kan
ni mesti pinggan adik/sara sebab mcm xdek lauk ni..biasa dia nye selera lah kn..huhuhu:P
owh yang last sekali barulah hasil tangkapan aku malam tu..serius mencekik kedarah namanya kan

ok ni gambar tuan empunya makanan yg banyak tu....muka sememeh ala2 masih mamai sebab tertido dalam kereta..mcm lah jauh jek perjalanannya..serius memang mamai+tah ape2 sehinggakan aku jatuh terlentang kat tempat wuduk kat wangsa walk tu masa nk semayang asar....nak kate sakit..tym tu xrase sakit..sbb kaber malu lah kan..kekeke tp keesokkannya..sengal dowh pinggang ngan belakang aku kan...huhuhu padan muka aku sekupang:P [dah lame kot xjatuh style tu..dulu kat laundry sekolah selalu lah sbb pakai selipar licin gara2 xdek selipar lain]

asalnya kami booked kat great eastern tp byk sgt dugaan kejap tukar sane kejap sini balik..kejap patah balik sane..last2 sini lah tempat nya..buffet ni rm20 saja sekepala...rase lauk dia ok & sedap lah jugak cuma lauk pauk xbyk pilihan kot..hehehhee mcm lah nk melantak semua kan... tapi boleh lah di cuba....kalo dpt makan kat tupai2 mcm best sbb xpenah cuba lagi kan...ahaks..

Nota kaki: vendor ajak berbuka, satu undangan pon xpergi lg..sebab malas dah kot..membe ajak..aku ok lg..hehehe

Comments

semut-terbersin said…
wah hebatnye kakda siap melatah cakap cine..akakakaka...
lama tak jumpe kakda
Yun said…
tu lah kan..HEbat!
owh lupe lak dulu ko kan berborak sakan ngan kak da...hehehe xdek ape yg berubah..dia masih mcm dulu..sengal!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.