Skip to main content

Beriani Kambeng

Lupa nak citer kisah terharu harini....harini tugas aku hanya masak ketam sweet sour jek..yg lain2 mak aku yang uruskan..almaklumlah..aku masih dalam mood letey [giller punye letey membanting padi kot] kekkeke ni letey kerana meneman mak aku carik kasut raya dia...serius lah lenguh ok...ke mydin MITC..giller sesak..ayah aku xnak masuk..biasa lah mood ayah aku kan..kang dia panas dlm shopping complex tu lg parah plak...patah balik g parkson kat melaka mall..non-ado parking..ayah aku malas nk carik dah...kami dia jek..ikut jek lah...last2 dia patah balik ke Aeon sebelah tesco..layan jek....ni xdek parking mmg sah-sah lah kronik...seb baek dpt....masuk jusco kuar jusco..masuk balik..singgah butik sane sini..last2 dia nak yang kat BATA jugak...apo2 jolah mak..den dah lenguh bebenau dah ni..huhuhu..dpt lah mak aku sepasang kasut baru....

owh hujan lobat plak kat luar nu.....apsal lah mata ni xmau katup ek?


ok lah...dah terbabas tah ke mana-mana tah..ke laut jek lebih ha...aku nak cakap aku terharu sebab aku teringin sangat nak makan beriani kambing..tapi ayah aku wat donno jek.....dia suh aku drive sendiri pi carik..sob sob..sedih tau..i ni dah lah mengidam ngalahkan orang mengandung...huhuhu tapi ni kena salah kan ayah aku jugak lah sebab dia yang sebut dalam kereta masa balik dr jusco..kan aku dah teringin....xpe lah..aku niat esok je lah aku carik kan..tapi....


kol 6pm ayah kuar ronda2 bazaar macam biasa..dia balik jek..bawak balik beriani kambing sebungkus..sebungkus jek tau..jgn jeles..orang lain sila pandang...uhuhuhu......terus xheran pada ketam..pdhal aku yang beria pi carik ketam tu.....sbb teringin..aiyooooo..balik kampung selera xhengat kan..tu yang aku malas nk balik kampung berbuka puasa....lebih baik dok bertapa kat kerinchi yg tiada makanan enak2....

Nota kaki: esok aku nak request benda lain plak..huhuhu upah penat pasang langsir malam ni...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…