Saturday, August 28, 2010

Persiapan Raya + Jom Cat Bilik + Melaka Jem

Memanglah tersangat jimat menaip kesemuaperkara dalam datu entry sahaja..hehehe ok lah. Alhamdulillah berjaya lagi berpuasa di kampung seperti zaman kanak-kanak dahulu.

owh silap kene cerita pasal persiapan raya terlebih dahulu. Tahun bekerja denga kampeni baru yang mana tiada bonus raya membuatkan aku sangat-sangat bersederhana..cayalah....baju raya xperlu beli sebab beberapa bulan sebelom raya aku penah beli kain asalnya untuk raya tapi nak guna utk ke opis plak memandangkan baju aku makin lusuh2...padahal dah lunyai yek..kekekkee berbulu sane sini...makanya niat di hati baju raya carik lain lah kan..tetapi, mak aku asik terlupa saja utk menghantar ke tailor baju2 tu...mcm banyak kan? ade lah 2pasang jek..kekekedan disebabkan lambat..baju tu pon siap masa awal ramadhan..dan memang tuhan tu dah tentukan baju tu memang untuk raya..kekekee makanya, jimat lah duit [pdhal memang dah xdek budget pon]...xperlu pikir dah tudung ke kasut..pakai jek mane yang ade yek....takat beraya dok dalam rumah jek & ke rumah sedare mare jek pon..nghe33

oklah, dari berkira2....mase birthday aku yg lepas jusco ade menghantar msg utk aku kutip gift voucher [ala yg biasa dpt tym besdae tu] aku pg amik jugak sbb nak kan kupon buy2 free1 1/4 set utk makan di kennye rogers kan..kekekeke dan secara kebetulan budak jusco tu kaunter aku ade rm200 cash voucher utk di collect..perghhh rezeki dong
banyakkan vouchernye...hehehe ni pon tgl 15keping jek sebab 5keping aku buat beli barang beberapa hari yang lepas..ahaks

oklah rezeki hari raya tu namenye..boleh lah beli selipar baru..xpon beli blouse baru utk pakai ke pejabat kan...

ok dapat voucher 200 tapi aku keluar cash money lagi 200 plak..adoiyai...bilik aku kat kampung ni dah berkurun kot xbercat...last cat mase 2000..lame x? hahaha dah 10taun ye...kekeke dah memang niat aku nak cat sebab nye...dinding dia dah separuh kaler lain separuh kaler lain..disebabkan almari baju aku tu dah dihantar ke bilik mak aku...kantoi lah keje adik aku sebelom ni kan..ruper2nye dia cat tanpa mengalihkan almari tu..kekekeke dan lebih membuatkan aku nak sangat cat balik, ayah aku tukar pintu bilik aku sebabnya kayu jenang bilik tu dah kene makan anai-anai...dan bila tukar baru kenalah simen sikit2 balik kan..dan yang best nya boleh plak ayah aku cat balik guna kaler cat hall umah aku...memang lah lebih kurang sebab kaler bilik aku ni pon gunale bihan cat ruang tamu tu tapi skrg ni kaler dia dah lebih terang...dah jadik belang2 tah ape2 tah....makanya, memang jatuh hukum patut di cat balik memandang kan bilik aku ni memang bilik tumpuan para tetamu kan..cewahhhh..ahaks... makanya, kenalah seratus lebih td utk 2 tong cat...[aku rase macam kaler umah si yam jek]
nak amik kaler biru..tp non-ado stok plak...last2 memang rezeki kaler purple la kan..hehehe pdhal alasan jek ni,...mmg dah lame niat nak purple tp pandang kat catalog td biru mcm mengancam plak...lebih2 lagi yg turquoise tu..perghh,,tp bukan rezeki ye..aku dah malas nk kedai lain servey2 ni...mak letey ok..bulan pose ni..rase nak baring jek atas katill ngeh33

dan tamat citer cat, kisah balik ke melaka semalam dari glenmarie..agak heaven lah drive semalam sebabnye xperlu hadap jem kat sg.besi..syiok jek kuar tol batu 3 tu...ahaks...ni yang mula suka ddk kat glenmarie ni kan....ok kol 5pm dah gerak..kol 6.15pm aku dah sampai tol ayer keroh...sgt cepat kan..jln sangat clear ye...yolah ramai dah cuti jumaat kan....tu yang syiok tu....tapi yang xsyiok......dari 6.30pm aku stuck dekat bukit katil-bukit duyung-semabok....
tengok tu banyakkan kerete..menyesal xlalu peringgit jek...huk22...jem gillos ok melaka semalam..dan aku plak xsempat sampai di kala azan berkumandang sebabnya time tu aku baru jek sampai depan traffic light depan kampung aku tu...kire azam lom abis aku dah sampai lah rumah jugak kan....nak dikire2 masa aku stuck kat melaka same jek masa aku gerak dr shah alam-melaka...mmg lah menguji kesabaran kan..tp layan kan ajek....nak patah balik pon xleh sbb 2-2 hala jem...memang sengal....nak betul jalan ke ape ke..buatlah tym malam ke...ni petang orang balik keje lah oiiiii
tu lah keje aku..dr xbergerak2 aku snap lah ape yg ptt kan...dan sampai umah kene gelak ngan adik aku sebab target tak tercapai...huhuhu tapi alhamdulillah lah masih berkesempatan berbuka di kampung lagi kan...heehehe

Nota kaki: selamat berbuka...mak aku dah mula bising suh aku wat keje aku kat dapor..kekekee

2 comments:

semut-terbersin said...

ofis ko akt glenmerie ke skang?

Yun said...

ha ah dekat glenmarie...bangunan DRB Hicom tu

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...