Skip to main content

Sementara teringat dan belum basi

Kawan: Hello, jadi ke nak beli tiket ni?
Aku: owh jadik lah...
Kawan: kompem ek nak beli tiket ni? aku nak buat sekarang ni.
Aku: ha belilah, nanti bgtau lah harga dia bila dah convert ke RM...nnt aku tranfer ke account ko.
Kawan: ko tengah buat ape?
Aku: aku tengah tido.
Kawan: ok gut nite
Aku: ok tata

beberapa hari yang lepas, maybe penat sangat. sementara nak tunggu citer drama kol 10pm, aku pon lepak dalam bilik sambil baca buku. sungguh lah. ape nye penyakit mengantuk tu menyerang ketika itu, aku xsedar pon aku tertidur...sampai lah kawan aku call..dan perbualan seperti di atas...hehehe

keesokkannya, aku bgn, aku tgh phone celcom aku ade misscall...owh..cek maxis xdek plak...petang nya baru lah aku berkesempatan call membe aku yg memiscall aku...sebab boring menunggu orang di parking lot mc d, ampang. ni cerita lain..nnt ye...

aku: weh ko call aku malam tadi ek?
kawan: ha ah
aku: pasai pa?
kawan: lah kan semalam ko dah jawab....
aku: erk? ye ke...aku xsedar pon...
kawan: lah padan lah bila aku tny ko..ko kate ko tengah tido..rupenye memang ko tgh tido..xsedar ape lah ni,..
aku: yolah...aku xingat langsung ok
kawan: tiket tu aku dah beli dah...ko jugak yang kate...ok, beli jek..[dan kawan aku pon ulang lah [perbualan kami seperti di atas]..

serius malu ok....hak hak hak...kalo dulu memang aku jenis xkan sedar lah...dan beberapa hari sebelom tu..aku termarah lah sorang kawan aku yang call aku kol 5.45am...dia ni memang sawan...asal boleh jek...bila dia rase nak tanya..dia main belasah jek call dan dan tu..kalo lah aku dah kawen..memang masalah lah kn

ok...aku termarah dia dengan ayat begini

fren: helo, nk tny sikit
aku: ha...tny ape?
fren: weekend ni kau balik kampung ek?
aku: yolah, [dengan nada marah] ko call nak tanya tu jek ke?
fren: yupp..ko marah ke?
aku: ha ah memang aku tengah marah ni....sebab kan aku dah bgtau semalam, dua hari lepas dan hari2 yang lepas..yg weekend ni aku balik..lg satu..aku tenagh tido lah bongok...ko ye pon nak call tunggu lah kol satu pagi esok!
fren: sori..sori..xtau lah plak ko marah...


sengal kan? kawan aku tu? kalo call cakap...weh rumah aku masuk orang? xpon..weh aku nye kereta stuck kat bla bla...xpe lah jugak..sbb sound urgent kan..ni...bende yg hari2 aku dah ckp..sbb hari2 dia tny!

dan lagi satu insiden raya per-1

kazen: mak, sape khairunnisa ni ek? ni byk plak medal nama khairunnisa ni,
mak sedara: owh tu, kak yun lah tu
kazen: ish, takkan lah nama kak yun tu khairunnisa kot. lain lah mak
mak sedara eh, tu anak buah mak. mak tahu lah nama dia..yang ko ni, dah berapa tahun hidup, nama kak yun pon kau tak tahu...[sambil tu..mak sedare aku pon panggil aku..suh bawak IC]

aku yg blurr..blurr ni pon ikut jek lah...

rupa-rupa nya...itu dia....nak tunjuk kat anak dia..memang sengal punye kazen kan...nama aku pon ko tak tahu...hampeh...

kazen: tipu lah nama kak yun khairunnisa.....
aku: ko ada masalah ke? nak kene sedas ke? dah dalam ic tu kate nama aku..nama aku lah..yg ank persoalkan tu apehal
kazen: tak lah..dalam kelas *m* budak nama khairunnisa ni alim jek....
aku: *(^*&*&THBNMB nak kate aku xalim lah tu....
kazen: xdek lah....cuma nampak ayu jek....sopan..
aku: xcukup sopan ke sepupu ko ni di mata kau?
kazen: terus terdiam...

sengal kan...nak kate nama tu xsesuwai ngan aku..memang nak kene pelangkung lah kan...kompem angpau ko tetibe kurang selai duit..sbb kene tarik! rasakan...muahahahahaa

nota kaki: bahaya ni, bila mana aku dah reti nak angkat phone call time tido..masalah masalah...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.