Skip to main content

10.10.10

Sambil melayan majlis perkahwinan ter GAH tahun ni secara langsung di TV3. kedua-dua pasangan sama cantik sama padan. & semoga ikatan perkahwinan akan keka lhingga ke akhir hayat.


10-10-10 melakar sejarah. Serius memang ramai yang kahwin pada harini. tapi alhamdulillah aku tiada jemputan makan nasik minyak. memang xdek atau aku xjenguk kad2 kat kampung tu..muahahaa...anggap jek xperasan ye~

Pic dari Mstar

Sape plak nak mengabdikan 20-10-2010 as tarikh keramat? hehheee hari rabu kan...



sebenarnye nak cerita kisah aku, nurul & farahKL [sbb geng dungun aku ade dua org yg bernama farah] berkumpul jumaat malam sampai lah ke sabtu malam.



plan xdek lah lame..kebetulan nurul turun KL sebab ex-boss dia nak belanje makan. & dah lame xbergossip kan..last bergossip masa wedding mona. mona pon dah sorang anak kn..xke lama dah tu..hehehe



dan kalo lubna tahu, kompem dia jeles. hehehe mona xdapat join, pdhal xajak pon kot! mona dah ade anak. & baby dia masih dlm pemantauan sebulan lg..sbb ade lahir xcukup bulan. r-yern dah menyenyapkan diri plak. maka ber3 jek lah..yg lain2 jauhkan.



jumaat malam borak sampai kol 2lbh kot..hahaha lepas tu tidor ber3, kesian pizi [hubby farah] sbb tidor peluk bantal jek. kebetulan pak&mak mertua farah tidor rumah mereka malam tu..owh ipar duai dia pon ada. maka bilik nurul [ mmg dah dpt gelaran bilik dia merangkap bilik kitaorg tidor kalo dtg menempel kat umah farah] digunakan oleh sedara mara si farah tu...kitaorg terpaksa lah di campak di bilik lain. tp aku sangat kagum sbb katil queen tu masih muat utk kite ber3...hehehehee lagi syiok bila dah nyenyak tp masing2 masih ngan perangai lame....di mana main tarik2 selimut ketika tidur..muahahha...dan bila aku dah xtahan sbb sejuk sampai xleh nak bernapas...terpaksa lah aku bangun mengalah & amik towel & cont tidor..muahaha...serius masing2 dok tarik2 selimut..xterpikir plak nak tutp aircond tu kan...hak22...lawak jek...



dah lame xberborak bertukar2 gossip...sekali.....xsedar diri kan....mmg betul orang kate, bila ade kengkawan yang dah kawen memang akan berubah..tp seb baek lah suami si farah tu flexible & ok jek....kalo kitaorg mai menyibuk..huhuhu



dan sabtu nye, pagi lagi kau kuar kejap sbb aku ade check-up [actually follow-up jek] yg aku buat hari...so far ok jek cuma ade lah nk kena check lagi nnt.



bila family fara dah chow ke hospital, owh anak buah si fizi sakit buah pinggang, budak berusia 4tahun, 2-2 buah pinggang dah xboleh guna. kesian. terpaksa lah buat dialisis jek nnt. xpe hope asyraf [bukan adik aku ye] akan sihat kembali. kitaorg kembali sembang sambil tgk TV..last2 semua berdengkur balik, TV tu yang tgk kitaorg...hahahahaa xckp tidor kan. serius rindu dowh nak rase nikmat mcm ni, macam kat dungun plak...hehehehe



dan TGH tu melayan si Aimi, anak buah si Farah yang nak borak sampai pengsan ngan nurul hehehee. Umor kecik tp bercakap macam org tua..hahahaaa



dan petang nye kami ke Jln TAR sbb nurul nk claim voucher dia kat SOGO. jalan2 kat pasar malam tu sambil makan ape yang teringin..muahahahaa
nasi beriani ayam goreng.....serius sampai sengkak xlarat nak perabiskan nasik ni....yolah sambil jalan dah melantak yg cocok goreng tu kan..pahtu makan ni jugak..tah ape tah namenye...
dan bila dah nk maghrib, Farah kena balik sbb hubby dia terlupa bawak kunci. hehehe & aku ngan nurul jek lah meneruskan XPDC ke Lancome both utk claim voucher..hehehe dpt tester kit foundation dia...& dpt lah ditepek kan foundation tu ikut teknik yg betul kan..btw memang best foundation tu....leh dipikirkan nnt nak beli ke tak kan...har har har... well, kalo budget xckp,beli jek simply siti nye brand nnt ek..ahaks



me & nurul
dan bile sampai jalan TAR tu wajib lah borong tudung 5hengget ke bawah kan..kekeke lain tudung yang dicarik lain yang di bawak balik...
nnt kita plan lah utk kumpulkan semau org...makin best sbb dah ade junior geng dungun ni. Adam Rifqy & Muammar Danish



Comments

Queenin Murni said…
jap, aku konpius ngan gambo last tu? please define.... hhuuhuhu!
Yun said…
kan ke cerita pasal tudung bawah rm5 yg dirembat di Jln TAR......tulah tudung nye daaaaaaaaaaaaa

ko kompius pasai pa? well...qulity phone camera kan...mcm tu lah gayanya
zakiahck said…
wei nasik beriani tu nampak je sedapp..p ku dh mkn rs kureng plak..ke ms tu tekak aku ngah pahit nk domam eh??hehe..
cocok2 tu namo die potato spring bla3 lah..gagaga..tp aku pandang je x penah rs!:p
yam said…
tarikh 10.10.10 ni gak kemalngan ngeri dekat dgn tol simpang ampat tu...sib baik mak aku x terlibat sama...mak aku terkandas je sbb ade kmlgn tu...xleh nak blk umah...dr kul 7 mak aku kat situ...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.