Skip to main content

29 Syawal 1431H

Harini last day raya ek?

Semoga bertemu lagi ramadhan & syawal tahun hadapan.

Tahun ni paling sikit open house yg diserang pdhal jemputan melambak.

Tahun ni jugak. tahun paling malas nk beraya...muahahhaa Mood tarak! dah makin berumur ni, dah makin kureng galak nak raya sakan.

Tahun ni jugak, paling sikit aku layan cerita-ceriti raya di TV. sebab mood makin pudar.

Tahun ni jugak mcm xdek jek raya GGO kan..dah berbuka puasa GGO 5org jek yg join. bz betul ahli GGO ni.

Tapi tahun ni lah, paling byk duit dikeluarkan utk Duit raya kekanal rebena. makin ramai umat Muhammad S.A.W kan. tapi aku masih dpt duit raya. JANGAN JELES. walau pon xbyk,lepas lah duit minyak kete seminggu..muahahahahaa. Moga taun depan dpt lagi...muahahahaa

Tahun ni jugak, syawal juga membawa perkhabaran gembira.

Tahun ni jugak, rasa nya kali terakhir aku menatap bazaar ramadhan kerinchi..muahahahahaa. Tuan depan kite ubah angin

Alhamdulillah tahun ini, puasa 6 aku dpt diselesaikan awal.

Raya tahun ini juga, aku masih xberjaya kurangkan berat badan walaupun aku makan xbyk mcm tahun2 lepas. ni petunjuk utk aku makan jek lah..toksah pikir dah..kekekekee

ok lah tu jek nak dimerabankan. sambung buat kerja. kusut dah aku pikirkan mcm nk siapkan report lg satu ni. chow

Comments

amoi said…
weh coincident plak tajuk post kita sama..haha..tak perasan dowh...

weh mau pindah dr kerinchi ke? kawen? tehehehe..bagus2..
Yun said…
hahaha tulah..tersama plak tajuk ek.

kalo lah pindah tu sbb kahwen...alhamdulillah..tapi jodoh lom sampai dey...

pindah sbb tukar angin kerja lah....sob sob...

p/s: kalo kawen, kompem aku dah bg ko kad daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cyanamoose said…
haih... sebuk bebenar GGO taun nie.. rindu GGO..lama tk jumpa. ntah2 kenanga makin kurus sampai nmpk tulang.. hahahah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…