Skip to main content

29 Syawal 1431H

Harini last day raya ek?

Semoga bertemu lagi ramadhan & syawal tahun hadapan.

Tahun ni paling sikit open house yg diserang pdhal jemputan melambak.

Tahun ni jugak. tahun paling malas nk beraya...muahahhaa Mood tarak! dah makin berumur ni, dah makin kureng galak nak raya sakan.

Tahun ni jugak, paling sikit aku layan cerita-ceriti raya di TV. sebab mood makin pudar.

Tahun ni jugak mcm xdek jek raya GGO kan..dah berbuka puasa GGO 5org jek yg join. bz betul ahli GGO ni.

Tapi tahun ni lah, paling byk duit dikeluarkan utk Duit raya kekanal rebena. makin ramai umat Muhammad S.A.W kan. tapi aku masih dpt duit raya. JANGAN JELES. walau pon xbyk,lepas lah duit minyak kete seminggu..muahahahahaa. Moga taun depan dpt lagi...muahahahaa

Tahun ni jugak, syawal juga membawa perkhabaran gembira.

Tahun ni jugak, rasa nya kali terakhir aku menatap bazaar ramadhan kerinchi..muahahahahaa. Tuan depan kite ubah angin

Alhamdulillah tahun ini, puasa 6 aku dpt diselesaikan awal.

Raya tahun ini juga, aku masih xberjaya kurangkan berat badan walaupun aku makan xbyk mcm tahun2 lepas. ni petunjuk utk aku makan jek lah..toksah pikir dah..kekekekee

ok lah tu jek nak dimerabankan. sambung buat kerja. kusut dah aku pikirkan mcm nk siapkan report lg satu ni. chow

Comments

amoi said…
weh coincident plak tajuk post kita sama..haha..tak perasan dowh...

weh mau pindah dr kerinchi ke? kawen? tehehehe..bagus2..
Yun said…
hahaha tulah..tersama plak tajuk ek.

kalo lah pindah tu sbb kahwen...alhamdulillah..tapi jodoh lom sampai dey...

pindah sbb tukar angin kerja lah....sob sob...

p/s: kalo kawen, kompem aku dah bg ko kad daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cyanamoose said…
haih... sebuk bebenar GGO taun nie.. rindu GGO..lama tk jumpa. ntah2 kenanga makin kurus sampai nmpk tulang.. hahahah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…