Skip to main content

Bukit Broga


Akhirnya, aku berjaya jugak menlaksanakan impian nak mendaki bukit broga ni. Emy & opismate dia mmg rajin mendaki di sini, maka, kebetulan aku FREE semalam, tiada apa2 plan, maka aku join mereka. lepas jumpe budak2 10L mlm jumaat tu, sampai rumah kol 1lbh pagi, aku terus ke kajang utk tido di rumah si Emy, kesian dia, sampai xlarat nak bukak bijik mata dok menunggu aku sampai..wakakaka..tido kol 2lbh bgn balik 5.30am, mak eihhh mmg berat nak bukak kelopak mata ni kan..tp gagahkan jua...

dengan berbekal kan semangat jek , yolah tenaga non-ado ye....dah lah xbreakfast dulu, xminom ape2 pon, xbuat senaman ringan dulu..terus redah...start naik kol 7am, lmbtkan, saje jek sbb serius ramai giller org ok! tp redah jek lah lautan manusia tu...
dan pengalaman nye memang berbaloi walaupon penat. mmg mase start mendaki tu, aku rase weng nak muntah loya segala..yolah perut kosong kan...rasakan lah..bila dah melepasi fasa getir, badan dah kembali normal....lama jugak melepak kat puncak tu,,,kol 9lbh pagi baru turun semula.

sakan naaaa posing...well thanx, emy, ita, yana, am, mizi & umar. next tym nak pegi lagi..jgn lupe ajak aku lg.
dan balik dr borga, singgah rumah bro umar, wife dia si mimi dah siap masak meehoon goreng utk santapan kami pg tu..hehehe thanx alot ngan makanan yg sedap, ayam goreng tu lah sedap..hahahhaa

lepas makan di rumah bro umar, kitaorg ber4 [aku, emy, am & yana] ke sg. tekala utk mandi manda..huhuhu...

sampai umah emy kol 3pm sbb singgah makan tgh kat kajang. aku plak xlarat sambung tido kat umah emy, lepas maghrib baru balik kerinchi..kekekkee

nota kaki: sakit2 badan aku ni hari ni..ngan kaki sengal2...aiyoo leceh r bila dah berusia ni kan.

Comments

zakiahck said…
amboi2 sampai dh ko yeaa...aku pn ade angan2 manjat d sane! eerrkk series ramai org ek!
cyanamoose said…
pergh.. ramai betui umat p mendaki. akhirnya akak juga yg tk pi lagi. hahahah
Kenanga said…
aik...ado cikjan pecah lohbang ke dlm pic...ops~
Yun said…
owhcikjan pecah lobang non ado ye

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.