Sunday, October 24, 2010

Bukit Broga


Akhirnya, aku berjaya jugak menlaksanakan impian nak mendaki bukit broga ni. Emy & opismate dia mmg rajin mendaki di sini, maka, kebetulan aku FREE semalam, tiada apa2 plan, maka aku join mereka. lepas jumpe budak2 10L mlm jumaat tu, sampai rumah kol 1lbh pagi, aku terus ke kajang utk tido di rumah si Emy, kesian dia, sampai xlarat nak bukak bijik mata dok menunggu aku sampai..wakakaka..tido kol 2lbh bgn balik 5.30am, mak eihhh mmg berat nak bukak kelopak mata ni kan..tp gagahkan jua...

dengan berbekal kan semangat jek , yolah tenaga non-ado ye....dah lah xbreakfast dulu, xminom ape2 pon, xbuat senaman ringan dulu..terus redah...start naik kol 7am, lmbtkan, saje jek sbb serius ramai giller org ok! tp redah jek lah lautan manusia tu...
dan pengalaman nye memang berbaloi walaupon penat. mmg mase start mendaki tu, aku rase weng nak muntah loya segala..yolah perut kosong kan...rasakan lah..bila dah melepasi fasa getir, badan dah kembali normal....lama jugak melepak kat puncak tu,,,kol 9lbh pagi baru turun semula.

sakan naaaa posing...well thanx, emy, ita, yana, am, mizi & umar. next tym nak pegi lagi..jgn lupe ajak aku lg.
dan balik dr borga, singgah rumah bro umar, wife dia si mimi dah siap masak meehoon goreng utk santapan kami pg tu..hehehe thanx alot ngan makanan yg sedap, ayam goreng tu lah sedap..hahahhaa

lepas makan di rumah bro umar, kitaorg ber4 [aku, emy, am & yana] ke sg. tekala utk mandi manda..huhuhu...

sampai umah emy kol 3pm sbb singgah makan tgh kat kajang. aku plak xlarat sambung tido kat umah emy, lepas maghrib baru balik kerinchi..kekekkee

nota kaki: sakit2 badan aku ni hari ni..ngan kaki sengal2...aiyoo leceh r bila dah berusia ni kan.

4 comments:

zakiahck said...

amboi2 sampai dh ko yeaa...aku pn ade angan2 manjat d sane! eerrkk series ramai org ek!

cyanamoose said...

pergh.. ramai betui umat p mendaki. akhirnya akak juga yg tk pi lagi. hahahah

Kenanga said...

aik...ado cikjan pecah lohbang ke dlm pic...ops~

Yun said...

owhcikjan pecah lobang non ado ye

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...