Skip to main content

Mini Reunion 10L

Dah lame tak dapat berkumpul reramai macam ni. even though xsemua ade, but 7 org ni dah memadai. [ dari depan kiri - aku , zehan & firas, dari belakang kiri - jue, zam, nik & zara, marini & kecik]

plan ni secara kebetulan, yang mane jue balik ke malaysia dari brunei. oh yess, dia bakal bermastautin di sana utk jangka waktu yg agak lama. maka dia teringin nk jumpe kami semua. tu yang plan berkumpul kat bilik hotel dia di sentral hotel, cantek jugak hotel tu sbb hotek baru kan, tapi parking dia horror sket, menyeramkan dan pemikiran kami yg nak parking ni same, yg mane aimed dok parking sebelah kete polis..motip? hehhehee nak selamat lah tu kan..pdhal kete polis jek situ, polisnye non-ado ye.
aku rase Firas tu suka kat aku dr camera kot..hehehe

aku sampai ngan kecik, org terawal lah jugak..yolah kami sampai dulu..xpe-xpe org bujang memang kena sampai awalkan. dalam kol 9pm macam sbb aku ngan kecik singgah mid valley utk tapau makanan. lepas aku ngan kecik sampai xlame lepas tu si zam plak sampai..minah ni lagi lah lame aku xjumpe...last jumpe mase lepas dia kawen aku pass hadiahkot. lepas tu mmg xjumpe dah..pdhal aku mmg selalu ke shah alam tp xpenah plak jumpe dia..kekkeeke
zara mmg sentiasa jadi fav aku. sbb dia jenis xkesah..hehehe
zara anak si nik, yang baru merangkak..tp yes dia dah duduk katak malam tu..kekeke
muiz yg tido dr awal sampai semuaorang nak blah baru bangun,
penat zara kejutkan..mcm2 cara dah zara guna..xbangun jugak abg yg sornag ni.
firas anak abah, yg sentiasa nk kat ibu ngan abah dia jek..xsporting lah firas ni dah lah 1st tym jumpe dia..selepas dia berusia setaun kan..yolah last aku jumpe mak dia beberapa jam sebelom mak dia beranak kan dia...lepas tu mmg ade jek hal..maka xdpt lah berjumpe.
before balik, sempat lah si muiz ngan zara play together, tp jue aku rase ko ngan ameng kena tunaikan hasrat muiz nak adek tu..hahahhaaa ke muiz ni berminat ngan zara, boleh lah wat perjanjian ngan mak zara siap2..huk22

masing-masing xsedar diri, yg mane ade suami semua nye kuar lepak membawa diri..kitaorg sakan bersembang lah malam..dan berita paling best...TAHNIAH cik reen sbb bakal menambah jr. 10L . hehehee gembira utk ko ngan wan shah. semoga kesihatan ko ok sentiasa & take care. kire ko berlumbe ngan ida lah nnt sape nk beranak dulu..

owh kesian ila xdapat join, xpe ila, insyallah ujung taun plan nk kumpul lg, sbb jue balik malaysia lg & ejot pon ade tym tu..nnt kite plan baik punye...hehehehe sape yg baru pindah rumah baru tu..get ready yeee...huk33 ok lah tu jek cerita nya...sambung nnt daaa

Nota kaki: malas nk upload gambar seketul2..byk sgt...xlarat deyyyy nk tunggu

Comments

semut-terbersin said…
weiii aku sangat jelessss!!
wahhhhhhhhhhhhhhh brite hangat ni! cik reeennn!! tahniah tahniahhh!!
aku tumpang eksaited!
weii nanti buat kat rumah aku mau?
kita wat bbq tepi swimming pool kaa..[tepi swimming pool kitorg ada tmpt tuk bbq, bleh disewa rm30]..
jom jom?rasa nak baring2, bleh baring kat rumah aku..rumah aku ngan swimming pool sekangkang kera je..
Yun said…
hehehee jeles xpe...next tym ko join...

wah menarik ni..ko dah offer aku ON jek..muahahaha..BBQ ok...
NICK @ NADIA said…
aiseyman awat aku xprasan dh de gmbo ehehe
muiz suke beno layan zara yek..
yuk kte terjah blog jue..die kate rini nkp klinik cek..hrap2 de berita gumbira leh share huhuhu

cun lah ila wt kt swimming pool
nk asah bakat zara nih..
eh umo die ok ke blikn pelampung tu
klu ok harus bli bikini sexy euuwww
Yun said…
ape link belog jue...

owh zara dah 6bln kan? maka aku rase dah blh dahh pakai pelampung tu..beli jek
NICK @ NADIA said…
zara dh nk msuk 8bln nx week ;) harus la aku blikn pelampung cmtu hihihi

ko g kt side bar blog aku..aku ltak jonet
cik reen said…
owwwhhhhh patutla cik illa dah tau ye. rupenye sudah diannounce di sini. TQ2 ye kengkawan...

illa - aku sokong 150% buat kat swimming pool tuh. huishhhh macam syok gle je...ada ayam bakar, ikan pari bakar, kerang udang dan banyaakkkkkk lagi cicah air asam.,...aduhhh mmg syiok betul la...cepat2 sembuh illa nanti leh gather2 lagi reramai!!!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.