Skip to main content

Kisah Malam Semalam

Semalam Besdae SARA, maka adalah sket acara makan-makan sampai senak perut. owh ekceli aku, mira ngan wafi saje je menyibuk, atas desakan napsu diri dan lebih hebat desakan ajakan dari pengantin baru tu..ala segan lah tu kene mengata ngan kami..hahahhaaha [acah mak enon jek] jgn mara, nnt kena juai plak kat pasar tani..oppssss...ok lah, Gonjes nak belanje makan2 sempena bithday isteri terchenta dia...

sebelom start membebel, happy birthday Sara, semoga makin matang & semoga menjadi isteri yg solehah. jgn dilayan sangat kesengalan si gonjes tu.

ok cont membebel, asal nak makan kat cozy tapi, ala2 segan nak masuk pon ye....bukan segan ape..segan ngan poket kitaorg yg dah makin kempis...almaklomlah dah nk ujung bulan kan...makanya, patah balik terus ke "Mia Thai Steamboat".
Owh ni Bandung cincau aku, cuma rm2.50 jek secawan...serius menarik...rasa pon kurang manis...ape2 pon aku sukak.
ni air milo ais & air suam, bagi mereka yang xkenal lah kan...owh ni air si gonjes.
tgk tangan dah tau, sape nye air kan..air milo suam-suam kuku, adalah milik mira yang memakai baju baby mlm smlm..huahuahuahua
dah masuk kedai steamboat, maka wajib lah makan steamboat kan...alhamdulillah kenyang sampai sengkak perut.
owh ni plak air pacman...oppppss air limau ais, milik besdae girl kite....
owh cheff kita nak mulakan kelas memasaknya,..bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut..hik hik hik....masak lah oiii..cepat sket!
lame nye nak tunggu barang2 tadi tu masak...huh~~~~~
bawak2 sembang dulu yeay..ape lagi...tesebutlah kisah kan.....bla bla bla bla bla bla dot dot dot
lambat nye makanan sampai.......abis jugak air aku ni nanti!

air pacman yangs edap..yummm yummm
yeay rendam semua...tp lom masak lagi daaa...xpe sabar tu seperuh dari iman..meh main sep sep dulu
owh..orang tamak memang kena tapau bawak balik lah jawabnye...kunun order nasi goreng USA utk aku share ngan adik..hampeh, sempat makan sorangs seuap jek kot, lebih kene tapau sbb xlarat dahh nak telan

ok lah, dah kenyang, sila lah beratur & bayar, apsal ramai yg beratur? padahal sorang jek yg nak membayarnye kan..adoiyai!
ha...seeeeeeeeeeeee adeyg licin ade yang masih bersisa...xlarat dah lah..xpelah..walaupon rase membazir..tp apekan daya, pentekedarah ala2 xbernapsu makan...ke mana tah selera dia..mungkin sebab dia masih diawan2 awangan..yolah ater pengantin baru...hehehe xmakan pon kenyang kot..kekekee
aku suka decor kedai ni..sbbb ade kaler purple...well..purple dia menawan ye...
ishh lame sungguh lah sesi pembayaran..mungkin mahal sangat ni..ke sedang tawar menawar kot...
kan aku kate cantik..lagi cantik..sbb mlm smlm "Section Closed" kerana..kami jek yg ade dlm kedai tu..ala2 ade special event jek...kekkekekkee

oklah adik sara yg manis yang makin tua, makan byk sikit.,.,kasik badan tu berisi sikit ye....

Comments

saifurudin said…
kebetulan ungu je di setiap pelusuk tempat .. event bilik ko pon .... haish
Kenanga said…
kat mana ni nyah?
Yun said…
saifurudin: bilik aku tu..wajib dowh..

kenanga: kat wangsa maju, depan wangsa walk tu
Mira Suhani said…
baju baby??haish sgt xptt
amoi said…
bape hengget per pax?ke mcm johnny's ada set?
Yun said…
mira: tp adik pon akui baju baby tu

amoi: xsilap aku, utk set 4-5org hanya rm40-50..lebih kurang harga johnys kot ikut set, tp kuantiti dia lg byk kot..hahahaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…