Skip to main content

Nice View

kalo ke Bernas kat Jalan Kia Peng ni, tempat org support IT kat level 31, ni lah view depan mata hari-hari kalo aku duduk sini hari-hari...

semua staff lain jeles sbb tpt ni jek yg view dia cantek..kekekee lagi xbest mane yg dpt tpt pandang condo sebelah ni jek...muahahha..kesian...

tengah stuck buat kerja..tgk view mcm ni..kompem idea datang mencurah2..poyo jek ayat macam lah kerja sebagai pelukis jalanan kan..ngeh33
Cantek kan? leh tgk area KLCC ni ha...xdapat kerja kat twin tower tu, dpt pandang pon jadik lah...muahahahaa... ok saje jek snap, lepas ni kompem hari-hari rindu nak tgk view ni. lagi best bila hujan & kilat sambung menyambung....sangat rare~~~~ kekekeke xdapat bayangkan dok kat level 66 twin tower tu ek...erm xpe...lepas ni kene hadap tempat sesak lain plak..bila lah nak hadap view cantek kat melaka tu plak ek? adoiyai~~~

Comments

cyanamoose said…
aiyooo... jelesnya!!! view akak condo sebelah..siap aribulan view spentot! tp salu angkt pale jek..muka boss..so better akak stone tgk PC. ahaha
KEnanga said…
wow...lawa...tgu la malam plak nok..Durja ngesot menjelma..auuww!
Yun said…
cyana: betulkan..semua org kate tempat kat atas ni view santek sangat!

kenanga: tu lah...impian nk keje ngan petronas xberjaya..dpt tgk jadik lah..kat umah tatap menara TM jek..sbb TM pon xmo amik aku kerja kan..kekeke

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.