Skip to main content

Perkara-perkara SENGAL yang biasa dilakukan

ketika menunggu pengantin bersiap. owh ya, ni kalo ko ade geng lah, kalo berseorangan memang layan mata ajelah jawabnye. tym ni ade org yang kami leh buli, sape lagi kalo bukan si gonjes kan. maka aku ngan adik [isteri dia] sakan membuli dia..muahahahaaha dr dia dok terbaring macam dugong baek wat keje berpekdah dengan menambah koleksi gambar SENGAL kitaorg kan

tiada motif pon nak adakan entry ni, cuma aku ala-ala boring, bukan sebab takde keje, cuma takde idea nak setelkan keje. setelah aku berjaya kes misteri use dr sarawak.serius misteri, tp akhirnya, cik azah dah boleh tersenyum riang tanpa perlu rase gusar ngan perasaan ade nye makhluk asing di dalam account dia..muahahahahaa aku dah berjaya mengusir makhluk tersebut...nyah kau..... hampir seminggu jugak lah aku ala2 sengal2 otak memikirkan penyelesaian masalah misteri tersebut..dah macam misteri nusantara plak...dan dan terus dpt geng dr sarawak..muahahahaaha

oh yesss.... tungguuuu!
masih ade cerita lain. mungkin decision yang aku buat ni yang terbaek utk perasaan aku setakat ni lah kot, biarlah orang nak kate, biar lah ayah nak membebel pon, janji wa boleh hepi kan diri wa sendiri. nak cerita panjang pon bukan nye orang lain leh paham kan..baek kambus siap2 dalam tanah, nnt ade waktu boring leh gali balik..muahahhaaha...bakar2 macam kes susilawati xmain ye....

owh yess...combination 17-50mm VC ngan SB900 tu membuatkan tangan aku sengal2 setelah memikul dia selama beberapa jam. mcm mane lah orang lain relax jek pegang body camera yg lagi besar..aku ni takat d80 jek pon. tp hasil dr kombinasi lens ni ngan sb900 sgt lah berpuas hati cume aku xpuas hati ngan bunyik speedlight tu di kala heat sensor dia dah paling high...mmg menyirap jek tym tu kan... owh adik comel kan pakai tudung? hehehe mcm baser aku lah tukang lilit kan ikut style asal boleh..muahahahaa



lah main sembunyik2 plak daaahh..nk dok tgh2 pelamin..segan lah plak..kekekek yg adik tu kes xpuas lah dok atas pelamin beberapa minggu yg lepas kan..kkekekee tp aku ngan sepul bangga sbb adik dah berani nk ke hadapan..muahahahaa

dan akhir sekali..pasangan paling poyoosssssssssssss baru kawen lagak macam orang xkawen..eh eh eh inai tu nampak ok..tp kan aku muskil..mane penah pengantin lelaki pakai inai kat 2 jari jek [jari manis ngan jari anak je] pelik aku...



tapi kesian...gonjes cuak..adik demam lagi since ahad..smlm aku pg lah jengah..kebetulan jek sbb nak amik DVD kan...tp comelkan aksi adik kene paksa makan oleh mira..muahahaha abis ooo sepinggan..kalo gonjes suap..kompem semua bubur nasik tu masuk mulut dia jek kesudahannya..ahaks...dan aku kene paksa makan oleh si mira..serius nasik yg ko isi tu banyak nk mampos sampai sengkak perut aku ok! tp marbeles lah ayam sambal tu kan...
oklah, aku rase aku nk ready utk balik lah..esok xmo dahh dtg HLA ni..aku nk lepak DRB jek...xstress ngan jem..xstress ngan mamat parking yg kekwat tu..xstress ngan mamat india yg asal boleh jek nk sumbat laling aku yg comel tu kan...dan xstress nk bayar duit parking yg mahal nak mampos tu...yolah purse aku dah kempis kan...almaklomlah belom gaji lagi nimsssss tata




Comments

Mira Suhani said…
owh kejamkah aku memaksa adek makan?hahaa

alah byk ke nasi ko tu..aku senduk dgn penuh kasih syg tuuuu sbb tu byk..ahaha
saifurudin said…
aku dah abis akan ayam tu walaupun pedas huhuhu ...

ada masa mmg sentiasa sengal ble ddk lelame x wat pape ...

kul 4 lebih entry ko yun .. mmg ko boring gle kat office nampaknye huhuh

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…