Skip to main content

Raya Bersama Rakan-rakan

**Entry tengok gambar sampai buhsan.

Bertempat di Grand Nirwana Ballroom, Crown Plaza Kuala Lumpur, Pada tanggal 1 Oktober 2010. Aku diseret diajak oleh geng bernas tradewinds utk join jamuan raya mereka di Crown Plaza, this tym agak grand, yolah sebelum ni asik kat tropicana kan..kalo depa buat kat sane kompem muntah terbelahak lah nak makan sbb kampeni aku pon buat kat situ..muahahaahaaa

Kebetulan aku memang ade case utk disetelkan kat opis Bernas, makanya minggu lepas & minggu ni aku bertapa di sini. tu yang dpt join bergambar sakan..murni sila jeles makan-makan. Well, aku makan bukannye byk kan...kekekee

gambar makanan, aku snap pakai phone cokia aku jek.



pasembor

satay

buah-buahan

air..sedapnye...bandung

eh satay lagi

owh ni aku nk show off tahu sumbat...muahahah motip nye kurang pasti

puding roti karamel berkrim..sedap ooooo

kuih raya wajib utk menyemaakkan suasana raya

kuih calorful

ABC...123...eh eh alib ba ta...eh eh eh ABC sejuk sampai otak

Laksa Johor..sedap ok!

ni yg sharna makan...bapak lah sikit ngalahkan org diet...huahuahua


sape juara makan?

ha saksikan..meja penuh
dengan.....
makanan...kekeke

eh ade lagi lah..ketupat palas, lemang nasik impit, mee goreng & rendang xlupa juga serunding [bukan serunding yang aku jualkan tu...muahahahaha]

close-up sket gambar...tiada motif


lagi..focus pada rendang pulerrr


lagi..sbb rendang di sedap...dap...nom nom nom...makan tanpa henti

air sejuk sampai otak

tidak lupe pada kambing panggang yg semestinya kegilaan mereka kami di bernas

aku jadik suka makan kambing ni pon sbb belajar dr mereka kat bernas ni lah...muahahaha
tgk masing-masing makan..sakan nauuuu

** gambar dr camera sharna** cantek sket kualiti dia..muahahahaaa
persembahan dr staff..jimat kos, nk panggil artis mahal bebenor kot


layan...

sesi bergambar pon bermula..
mulakan bergambar dengan warga-warga senior

bersama rakan-rakan di HR


ni carca marba..tp ramai geng ex-ISD jek kan..

ya ni menyempil skali...dengan geng ER+HR+Admin

turn marwan plan menghiburkan para hadirin sekalian


bersama EX-ISD...waaaaaa rindunya ngan ISD
[aku sorang jek kampeni lain..muahahhaa]
tym ni xsempat nk cekup jazlan..tah mane dia lesap tah
ex-isd lagi.,..

pon ex-isd jugak


eh baru nk bace doa?
dah kate kan gambar xikut turutan..ni b4 start makan ni

dah bace doa, barulah leh serbu.....

seee......berebut2 nak cekut itu ini

ikut giliran ye..sape cepat dia dapat lebih [tipu jek]

well..sempat tu menyempil utk bergambar ngan MD & CFO
ahhahaaha b4 pulang tidur kekenyangan... ke tempat duduk utk smabung kerja


ok sekian sajaha gambar-gambar nye..nnt aku copy kat nyiok kebana...aku upload gamba aku jek..muahahahaa [budget melambak jek gambar sendiri]

Comments

cyanamoose said…
uik...sempat plak sanp gmbo pinggan aku.. akak bz merakam kenangan..sebab tu mkn pun sket jek. ahaks.
Yun said…
cyana: well, memang sempat jek..ko tu ke hulu ke hilir.baek dok dendiam makan lain kali

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…