Skip to main content

Ayam penyet

lepas layan harry potter - dah nk abis tayangan barulah aku terhegeh2 nk tgk. tym aku tgk ni..5 baris seat jek kot yg penuh..bawah kosong jek...ramai makpak bawak anak2 jek...owh citer ni aku layan ngan lyza [hahahaa aku main terjah jek sebenarnya ajak dia ni...seb baek dia kate ok] ade lah aku geng

lepas jek tgk muvie..yolah kol 11.50am dah masuk cinema tu kan...kuar 2.30.mau xkebulur sorang2..xsempat tapau pop-corn pon sbb kitaorg dah lewat tym tu...hehehe

terus lah tuju ke foodcourt dataran pahlawan megamall tu...nampak plak set ayam penyet....pusing2 mmg tu jek lah pujaan hati....

rase ok lah..sambal kat wong solo lagi layan..ayam penyet ria pon not bad...

tp name pon murah jek...
sup yu aku xtau ape motip nye..hehehehe

nom... nom..... nom...

alhamdulillah kenyang lah jugak perut tym tu
air ni sedap..sbb dah lame xminum air laici..hehehehee
perut aku lapar lah tgk gambar makanan bila malam2 mcm ni kan..aiyoo...sabar..tahan napsu..ahaks...

Comments

semut-terbersin said…
aku dok ingat dalam gambar first tuh, bekas yg ada ayam tuh tergantung atas pinggan nasik..nak cakap ko peganng, tak nampak tangan..ingatkan ko dah ada magic, maklumla ko kan baru lepas layan harry potter kan..wakakaka..rupanye ada mangkuk sup bawah tuh..tertipu gua
semut-terbersin said…
aku dok ingat dalam gambar first tuh, bekas yg ada ayam tuh tergantung atas pinggan nasik..nak cakap ko peganng, tak nampak tangan..ingatkan ko dah ada magic, maklumla ko kan baru lepas layan harry potter kan..wakakaka..rupanye ada mangkuk sup bawah tuh..tertipu gua

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.