Skip to main content

Cozy Corner

lunch hour hari jumaat adalah hari yang sentiasa di nantikan oleh para pekerja yang berdidikasi macam aku ^_*. dan kebetulan jumaat lepas adalah hari aku bertapa di HLA, makanya adalah aku geng nak ronda KLCC ka, pavi ka, tp nyiok kebana merangkap teman setia aku di situ mengajak ke Ampang park, mula muskil lah kan..apalah yg ada kat ampang park tu kan...erm dia kate nak makan kat cozy corner, aku on jek lah..ater name org bedal ape aje kan....

nasi apetah pilihan nyiok kebana ni...yg penting kene ade ayam goreng

baru perkenalkan name pinggan dah nak makan...sabar naaaa...

fresh oren nyiok kebana...lazat jek aku tgk dia sedut..sluuurrppp

ok ni makanan aku..
eh ni baru starter maaaaa...mushroom soup..
actually aku amik set lunch...tu yg nmpk meriah..hehehe

nom... nom..... nom...

ade bun seketui... layan..semua licin aku telan

nom... nom..... nom...

sayang plak nak makan...hehehehe pdhal xdek maknye sayangnya...tolan ajo

nom... nom..... nom...

ni dia main course aku..fish & chip...sedap jugak ikan dia ni

nom... nom..... nom...

licin jugak aku bedal..

nom... nom..... nom...

appertizer dia ni aku lupe name nye ape..tp dlm dia red bean..
sedap lah di tekak aku

nom... nom..... nom...

tehpilihan hati pada hari tersebut..

nom... nom..... nom...

erkkk..alhamdulillah...

ok masa utk skodeng baju2 melets yg ade dlm ampang park..serius naik juling mata aku nk toleh sane sini..tp hakikat nya...kene puasa dr shopping ye kengkawan..ater nak bagi Mr. Nik aku tu geng baru :P


Comments

Kenanga said…
nyiok kebana makan pinggan sekali ke?...siyes punya kebuluq
cyanamoose said…
woitttt!!! kenanga!! AWAS dgn statement you!! bley bikin pertumpahan mushroom soup nie!
Yun said…
hahahhaa

well nyiok kalo dah kebuloq, xdek sape leh kaco dia makan. :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.