Skip to main content

Kasut Baru Kakak

After balik dr kenduri kawen sana sini sinun tu.... dah malam kan..tp aku gigih jugak nk pegi melawat si yam & anak2 nya di rumah baru mereka..hehehehe

sebabnya adalah......tara...............
nak hantar kasut si kakak...besdae dah lepas sebulan dah...baru lah terhegeh2 nk hantar kasut ni...& sangat terharu sbb Kakak Bihah suka sangat!

sekejap-sekajap...nak pakai..

pastu bukak...

& pakai balik...

lari sana sini...almaklumlah rumah masih kosong.....sakan cik kak tu berlari ala2 jaguh pecut....jatuh pon cool ke...control cun....xnangis..hehehehe

& bila snap gambar...tengok lah...posing sakan..ala2 gadis pemalu..cett....
ok..nilah kasut baru kakak...sangat PINK ok..aku pon xtau apsal aku sanggup beli kaler ni...maybe xjumpe kaler purple yg diidam2 kan kot..hehehehee
Seb baek size dia.....ok....



Amacam ibu, comei tak anak ibu?

kesian kat adik sbb xdapat ape2...hehehehe..tunggu taun depan ye adik....

dan bertambah kesian...adik demam malam tu..panas tol badan dia...asik nk berkepit ngan Ibu jek...
even demam..tp masih boleh maintain cool ketika bergambar..hehehe


Nota kaki: Best giller bila si Bihah nak bodek....reti plak dia panggil "Mama Yun"....dah lah suara nyaring.....

tapi kan lagi best...tadi siang masa wat sesi lawatan ke rumah murni sbb malas nk dok opis, Adam cakap "kakak Santek" owhh mudanya....saya!...ni pon kaki bodek macam mama dia kot..wakakakaa

Comments

cyanamoose said…
MAMA Yun.. ade ke kasot budak2 color purple?

wahh..pandai ank2 ko bodek yer.. kena salu kasi adiah nie.
yam said…
mama yun kena design sndiri la mama cyana..barula ada..
Yun said…
cyana: purple ade lah..ko jek xpenah jumpe

yam: kalo cam tu nnt designer kasut xleh carik duit plak..hehhee
semut-terbersin said…
cantiknye kasut!! kasut tuk bebudak pompuan semua kiut2! geram aku..kasut budak lelaki spesen je..
pandai mama yun pilih!
Yun said…
semut; 2la....ok jugak kn taste aku kn? hehehhe

tp mmg betul kasut bdk perempuan mmg cute..baju pon kn..hehehehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…