Skip to main content

Siapa nak angkat tangan

Kalo simpan, dah cair kot, oleh sebab simpan dalam bentuk gambar, lambat upload pon xpe..hehehee actually ni dessert kitaorg Jumaat lepas, dah nama kitaorg, maka bukan aku soranglah yg melantak kan.
Ada orang mengidam, orang lepas beranak yang mengidam. actually aku yg xpenah beranak ni pon mengidam jugak,sebab asik tengok dekat belog MamaTisya jek kan. Makanya, geng Gigi plak punya turn serang Baskin robin last friday. serius lah opis berdekatan tpt makanan mahal2 ni. [yolah mahal pada aku yang poket asik bolos ni kan. ]memang tokleh nak berjimat lah.
ok, last but not least..jamulah mata Ice Cream Foundue ni ya..nom..nom..nom...oppsssss


Comments

mama tisya said…
oo p mkn ice cream fondue..tau saper yg ngidam itu...saper lg si murni...
Yun said…
heheehe betul lah tu...
amyeryn said…
sebab die cal akak jumaat tu..pelik jugak tiba2 tnye kt mn..lps tu tnye naper..die ckp tkde apa2...rupanye die nk ckp p mkn eskrem kt BR...

a'ah kursus smp esok..wah p bandung plak...kirim FM jugak...nanti akak byr..esok ke p bandung??
cik reen said…
adeh meleh tgk daaaa..aci tak aku pun mengidam je tetiba tgk gamba eskem ni..nak jugak..nak jugak..nak jugak...
cik reen said…
adeh...meleleh tgk..aci tak kalau nak mengidam jugak..nak jugak..nak jugak..nak jugak..
Yun said…
amyeryn:
sy yg suh dia call, coz carik tpt xjumpe..skali dah call baru nmpk..hehehehee

cik reen: nk jugak, pi serang BS segeraa..hehehe
cyanamoose said…
aiyoo.. tiba2 dapat title geng gigi. ketua gigi adalah yg baju nmpk dalam gmbo tu. ahaks.
Yun said…
well memang geng gigi vs kepit. kita masih ada game kena setelkan ngan geng kepit. still remember or not?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…