Skip to main content

Siapa nak angkat tangan

Kalo simpan, dah cair kot, oleh sebab simpan dalam bentuk gambar, lambat upload pon xpe..hehehee actually ni dessert kitaorg Jumaat lepas, dah nama kitaorg, maka bukan aku soranglah yg melantak kan.
Ada orang mengidam, orang lepas beranak yang mengidam. actually aku yg xpenah beranak ni pon mengidam jugak,sebab asik tengok dekat belog MamaTisya jek kan. Makanya, geng Gigi plak punya turn serang Baskin robin last friday. serius lah opis berdekatan tpt makanan mahal2 ni. [yolah mahal pada aku yang poket asik bolos ni kan. ]memang tokleh nak berjimat lah.
ok, last but not least..jamulah mata Ice Cream Foundue ni ya..nom..nom..nom...oppsssss


Comments

mama tisya said…
oo p mkn ice cream fondue..tau saper yg ngidam itu...saper lg si murni...
Yun said…
heheehe betul lah tu...
amyeryn said…
sebab die cal akak jumaat tu..pelik jugak tiba2 tnye kt mn..lps tu tnye naper..die ckp tkde apa2...rupanye die nk ckp p mkn eskrem kt BR...

a'ah kursus smp esok..wah p bandung plak...kirim FM jugak...nanti akak byr..esok ke p bandung??
cik reen said…
adeh meleh tgk daaaa..aci tak aku pun mengidam je tetiba tgk gamba eskem ni..nak jugak..nak jugak..nak jugak...
cik reen said…
adeh...meleleh tgk..aci tak kalau nak mengidam jugak..nak jugak..nak jugak..nak jugak..
Yun said…
amyeryn:
sy yg suh dia call, coz carik tpt xjumpe..skali dah call baru nmpk..hehehehee

cik reen: nk jugak, pi serang BS segeraa..hehehe
cyanamoose said…
aiyoo.. tiba2 dapat title geng gigi. ketua gigi adalah yg baju nmpk dalam gmbo tu. ahaks.
Yun said…
well memang geng gigi vs kepit. kita masih ada game kena setelkan ngan geng kepit. still remember or not?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.