Skip to main content

Restoran Bunga Naga

Aktiviti malam semalam bersama Housemate baru. ahaks. xlah bersama budak rumah si Tiqa, kami serang Restoran Bunga Naga, lokasinya I'm not so sure, tapi jalan nak ke Wang tepos...wahhh kate kat Jitra kan, kompem lah kena makan-makan kat sini.





. macam mana dapat idea makan kat sini, kebetulan Tiqah & housemate dia penah merancang dan tetibe datang idea nak makan luar semalam, tu yang tercetus idea nak try restoran buah naga yang pernah mereka lihat dr atas jalan raya jek kan..yolah pandang dari jauh.




ok, dah ready nak order makanan...mari kita lihat apa yang menarik di dalam sana...jom jom..lihat apa yang kami bedal malam semalam.




Siakap kukus...



yum yum



Kasik panas mata yang melihat..


eleh makan siakap kukus jek..


tp cer cek cer cek


nampak tak buah naga tu..


makanan kat sini semua dia letak buah naga..hehehe




owh menu wajib


sotong goreng tepung,


ini takde ye buah naganya


kalau isi buah naga


tak tahu guane rasa diakan




owh masih sotong goreng tepung


sebab sedap kan..


sampai sanggup makan sotong goreng tepung ni tanpa nasi





owh tetibe menu air..


cer order jus naga float tapi tawar lah sket rasa dia...


bak kata aku, air takde perasaan


yolah buah nagakan xmanis..


tapi ok jek




dan kerabu ulam tok yah


sedap uols


i like 10x





ni gambar kerabu ulam tok yah...


ada buah naga juga kan.


hehehee




terlambat plak gambar air ni keluar kan




jus naga float-jus oren-jus naga float- jus naga mangga



palings edap, jus naga mangga...



tapi i order



jus naga mangga untuk cawan yang kedua..



buruk lantak plak kan



sebab dah rasa si sara punya sedap,



abis jek jus naga float tu, terus order jus naga mangga



ha ni lah minuman pertama



layannn









dan layankan gambar teman-teman rumah baru saya



cewahhh



macam nak menetap dah kat sana kan.






ini Tiqa, dia budak melaka jugak



tapi masa kat CP tower aku tak perasan pulak dia ni



nampak nau, senior kek wat ek..hahaaha



xmesra alam



ini pula cikgu Sarah.



banyak cerita dia ni



dan rajin puasa



boleh jadik calon menantu terbaik ni



dan yang terakhir



inilah orang kuat negara



Ain namanya



mau xkuat, sebab kerja kat BTN ya...



kursus jek keje dia,



arini dia dah pg kursus kat kulim,



next week kat Langkawi..



syiok naaaa



dan ain ni, rajin giller jogging..hari2 ok sepanjang aku kat sini



tapi semalam dia dah start aerobik,



dia kata best



lepas ni tukar gelaran kot...






dan ini pula suasana di kawasan restoran






layannnn




jangan main-main



dah kena terjah dengan JJCM



time Serina



ni buktinya








jangan lupa singgah sini




Nik nadia, fouuhh nama penuh, ko dah penah makan kat sini ke belom?




oklah, ada rezeki ke sini, boleh makan kat sini, nanto order sotong goreng tepung jek..ngan ulam tokyah pahtu nak cuba telur dadar seafood, nama menarik tapi smlm dah byk sangat makanan kan.






ok, sambungan esok cerita menacari makan di tempat lain pula ok



Comments

NICK @ NADIA said…
glemer mak skejap hahaha..

aku xpenah mkn lg kt c2..dlu penah la tgk JJCM yg Serina pegi tu.rs cm tkut gk nk terjah almaklum segala bnda diletaknye buah naga tu kn (aku xmkn..penah rs n xbp kene ngn tekakku hihi)..

bp lme ko kt tanah airku.kim rojak makbee 3 bekas muahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…