Thursday, April 21, 2011

Restoran Bunga Naga

Aktiviti malam semalam bersama Housemate baru. ahaks. xlah bersama budak rumah si Tiqa, kami serang Restoran Bunga Naga, lokasinya I'm not so sure, tapi jalan nak ke Wang tepos...wahhh kate kat Jitra kan, kompem lah kena makan-makan kat sini.





. macam mana dapat idea makan kat sini, kebetulan Tiqah & housemate dia penah merancang dan tetibe datang idea nak makan luar semalam, tu yang tercetus idea nak try restoran buah naga yang pernah mereka lihat dr atas jalan raya jek kan..yolah pandang dari jauh.




ok, dah ready nak order makanan...mari kita lihat apa yang menarik di dalam sana...jom jom..lihat apa yang kami bedal malam semalam.




Siakap kukus...



yum yum



Kasik panas mata yang melihat..


eleh makan siakap kukus jek..


tp cer cek cer cek


nampak tak buah naga tu..


makanan kat sini semua dia letak buah naga..hehehe




owh menu wajib


sotong goreng tepung,


ini takde ye buah naganya


kalau isi buah naga


tak tahu guane rasa diakan




owh masih sotong goreng tepung


sebab sedap kan..


sampai sanggup makan sotong goreng tepung ni tanpa nasi





owh tetibe menu air..


cer order jus naga float tapi tawar lah sket rasa dia...


bak kata aku, air takde perasaan


yolah buah nagakan xmanis..


tapi ok jek




dan kerabu ulam tok yah


sedap uols


i like 10x





ni gambar kerabu ulam tok yah...


ada buah naga juga kan.


hehehee




terlambat plak gambar air ni keluar kan




jus naga float-jus oren-jus naga float- jus naga mangga



palings edap, jus naga mangga...



tapi i order



jus naga mangga untuk cawan yang kedua..



buruk lantak plak kan



sebab dah rasa si sara punya sedap,



abis jek jus naga float tu, terus order jus naga mangga



ha ni lah minuman pertama



layannn









dan layankan gambar teman-teman rumah baru saya



cewahhh



macam nak menetap dah kat sana kan.






ini Tiqa, dia budak melaka jugak



tapi masa kat CP tower aku tak perasan pulak dia ni



nampak nau, senior kek wat ek..hahaaha



xmesra alam



ini pula cikgu Sarah.



banyak cerita dia ni



dan rajin puasa



boleh jadik calon menantu terbaik ni



dan yang terakhir



inilah orang kuat negara



Ain namanya



mau xkuat, sebab kerja kat BTN ya...



kursus jek keje dia,



arini dia dah pg kursus kat kulim,



next week kat Langkawi..



syiok naaaa



dan ain ni, rajin giller jogging..hari2 ok sepanjang aku kat sini



tapi semalam dia dah start aerobik,



dia kata best



lepas ni tukar gelaran kot...






dan ini pula suasana di kawasan restoran






layannnn




jangan main-main



dah kena terjah dengan JJCM



time Serina



ni buktinya








jangan lupa singgah sini




Nik nadia, fouuhh nama penuh, ko dah penah makan kat sini ke belom?




oklah, ada rezeki ke sini, boleh makan kat sini, nanto order sotong goreng tepung jek..ngan ulam tokyah pahtu nak cuba telur dadar seafood, nama menarik tapi smlm dah byk sangat makanan kan.






ok, sambungan esok cerita menacari makan di tempat lain pula ok



1 comment:

NICK @ NADIA said...

glemer mak skejap hahaha..

aku xpenah mkn lg kt c2..dlu penah la tgk JJCM yg Serina pegi tu.rs cm tkut gk nk terjah almaklum segala bnda diletaknye buah naga tu kn (aku xmkn..penah rs n xbp kene ngn tekakku hihi)..

bp lme ko kt tanah airku.kim rojak makbee 3 bekas muahaha

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...