Skip to main content

Seafood..seafood..seafood

mula-mula kena tayang air,


barulah ceria sket T_T
Tukang belanja malam tu.


cucube teka..air ape ni?



minum laici kang pon stress..


mau tak stress..manis gillak


kan tiqa kan...(@@)




ok, ni cicah utk kerang rebus


dan sebelum lupa, kitaorang gi makan kat Kuala Perlis. time ni ahad malam isnin kot.


gigihkan. even esoknya keje...tp kuala perlis cume 45min jek. mcm kat KL dari kerinchi nak makan kat SK jek kan.hehehee



ni kailan ikan masn. ke belacan..tp melekat lah rasa dia.



sambal belacan


wajib ada
melayu sejati katakan



ikan kerapu steam.


tak tahan bekas pon kena ikut bentuk ikan..heheh




mmg malam tu berlumba2 lah buang angin kan..


sebab..perati betul2...memang halia bersepah..aku suke jek makan halia kan.



kerang rebus...


tetibe teringat plan nk makan seafood kat jeram..


xsabar..xsabar





ulam-ulam sket...sebagai penyeri



sotong goreng tepung


kalau korang rasa menu yang sama jek..lebih kurang kan


semuanya bersebab,


kerana terpaksa ikut tekak orang yg ada elergi kan..


ikut aku...semua aku nak..ahaks



kedai terbabit





selamat masuk perut, semua senyap sebab kekenyangan


dan kerang rebus tak abis...terpaksa lah di tapau




sekian aktiviti makan-makan minggu terakhir sebelum budak2 rumah tu semua outstation..aku datang rumah mereka..mereka pon outstation jugak..last2 dah jadi mcm rumah sndr..hehehe




ape-ape pon..memang syiok dok ngan depa..ada jek plan nak makan sane sini..




i like 100X (*_*)v

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.