Skip to main content

Kamera Idaman

Aku dah mengalami malas nak angkut camera berat2 ni. makanya, nak beli camera compact tp hasilnya kena gempak macam DSLR. hahahaa setelah di cuba-cuba ni yang terbaik wok. serius mmg hasil dia cantek. dan sangat memukau jiwa aku. tapi harganya menjadi masalah. dan terpaksa lah simpan di kedai selama-lamanya. kecuali ada orang sudi nk present time besdae aku bulan ogos nanti.muahahhaa
dan lagi gojes kalo dapat yang kaler putih..ya-aw-aw lah kan....serius comel lagi gojes. sob sob..kenapa lah ko mahal sangat.








Nota kaki: Cik reen, kalo ko nak beli, ko beli lah camera ni.kompem berbaloi nk rakam gambar si Mia tu. nanti aku dah free aku jenguk Mia yek.ahaks

Comments

amoi said…
aku pun malas giler nak angkut kamera berat2. kdg2 rasa nak jual jek..hahahaha...bape riban lumix ni?
Yun said…
aku rasa dlm rm1.8k jugak. mmg mcm harga dslr jek..hhehehe tp hasil dia serius mengagumkan. ahaks
semut-terbersin said…
eh ni bukan gf2 ke? arituh tgk kat alamanda ada promotion, rm2700..dapat extra lense..fuhh fuhhh mengancam abis..aku pon mengidam2kan kemera sebegini..tak dapek ni, dapek olimpus pen pon sudah mencukupi! olimpus pen dah murah sket..hihi
Yun said…
ila: lx5 ni model lame sket..mula2 dulu mmg rege dia rm2499 jugak..skrg dah ade model baru kuar, dia murah kan. beza dia..hny pd touch screen, iso, dan ada yg lain sket..which xberapa penting pon. janji dia murah compare yg baru..heheheheee aku tayang jek sbb cik reen tny pasal camera, tp aku xkn beli lah..sbb aku kalo nk beli yg compact aku nk cari yg waterprof punye..senang sket...all-in-one..hehehe jimat kos
cik reen said…
dalam RM1.8k ek? emmm agak2 kalo kat loyat murah lg tak? aku ms beli lumix aritu survey harga kat jusco RM1.6k sekali kat loyat baru RM1k da. jauh gle beza kan. Hmm menarik ni yun. lense ken tukar2 ke yun?
cik reen said…
akunye pun camni gak yun tp ade few features yg belum wujud ms aku beli tuh. aku beli end of 2009. dan nampaknya yg ini kualitas gambaunye haibat la. emm ada tak org trade in camera. akunye lumix tuh pun lense leica jugak. tp x secanggih model yg ni la. kalo aku beli kena berguru ngan ko la yun. ade kamera canggih tp x gheti guna pun x de maknanya kan.
Yun said…
cik reen: lens kalo ko nk tukar blh jek. nk pakai yg dia bg jek pon dah kire orait dah....cume setting dlm dah ala2 dslr...nk berguru ngan aku blh jek...mane aku reti aku ajarkan lah..tp serius mmg cantek..kalo ade bajet lebih dlm 2.5k, ko beli model yg baru ila kate tu..hehehehee kat lowyat aku xsure lah..sbb jusco mmg lah mahal....carik lah kedai camera [pahtu mintak disc sket..hehehe
Farah Ismail said…
waa...yun....sib baik ko post kat sini..aku pun tgh carik kamera gini.....nk kamera yg best tp x berat n besar mcm dslr tuh...ermm.harge bole thn la ek...
ck said…
yeaaa..inilah kamera yg aku maksodkan kat comment aku di entry cyna *haha..macamKObace* ..dan..yeaa..RM juga menjadi masalah! ):

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…