Tuesday, July 12, 2011

Kamera Idaman

Aku dah mengalami malas nak angkut camera berat2 ni. makanya, nak beli camera compact tp hasilnya kena gempak macam DSLR. hahahaa setelah di cuba-cuba ni yang terbaik wok. serius mmg hasil dia cantek. dan sangat memukau jiwa aku. tapi harganya menjadi masalah. dan terpaksa lah simpan di kedai selama-lamanya. kecuali ada orang sudi nk present time besdae aku bulan ogos nanti.muahahhaa
dan lagi gojes kalo dapat yang kaler putih..ya-aw-aw lah kan....serius comel lagi gojes. sob sob..kenapa lah ko mahal sangat.








Nota kaki: Cik reen, kalo ko nak beli, ko beli lah camera ni.kompem berbaloi nk rakam gambar si Mia tu. nanti aku dah free aku jenguk Mia yek.ahaks

9 comments:

amoi said...

aku pun malas giler nak angkut kamera berat2. kdg2 rasa nak jual jek..hahahaha...bape riban lumix ni?

Yun said...

aku rasa dlm rm1.8k jugak. mmg mcm harga dslr jek..hhehehe tp hasil dia serius mengagumkan. ahaks

semut-terbersin said...

eh ni bukan gf2 ke? arituh tgk kat alamanda ada promotion, rm2700..dapat extra lense..fuhh fuhhh mengancam abis..aku pon mengidam2kan kemera sebegini..tak dapek ni, dapek olimpus pen pon sudah mencukupi! olimpus pen dah murah sket..hihi

Yun said...

ila: lx5 ni model lame sket..mula2 dulu mmg rege dia rm2499 jugak..skrg dah ade model baru kuar, dia murah kan. beza dia..hny pd touch screen, iso, dan ada yg lain sket..which xberapa penting pon. janji dia murah compare yg baru..heheheheee aku tayang jek sbb cik reen tny pasal camera, tp aku xkn beli lah..sbb aku kalo nk beli yg compact aku nk cari yg waterprof punye..senang sket...all-in-one..hehehe jimat kos

cik reen said...

dalam RM1.8k ek? emmm agak2 kalo kat loyat murah lg tak? aku ms beli lumix aritu survey harga kat jusco RM1.6k sekali kat loyat baru RM1k da. jauh gle beza kan. Hmm menarik ni yun. lense ken tukar2 ke yun?

cik reen said...

akunye pun camni gak yun tp ade few features yg belum wujud ms aku beli tuh. aku beli end of 2009. dan nampaknya yg ini kualitas gambaunye haibat la. emm ada tak org trade in camera. akunye lumix tuh pun lense leica jugak. tp x secanggih model yg ni la. kalo aku beli kena berguru ngan ko la yun. ade kamera canggih tp x gheti guna pun x de maknanya kan.

Yun said...

cik reen: lens kalo ko nk tukar blh jek. nk pakai yg dia bg jek pon dah kire orait dah....cume setting dlm dah ala2 dslr...nk berguru ngan aku blh jek...mane aku reti aku ajarkan lah..tp serius mmg cantek..kalo ade bajet lebih dlm 2.5k, ko beli model yg baru ila kate tu..hehehehee kat lowyat aku xsure lah..sbb jusco mmg lah mahal....carik lah kedai camera [pahtu mintak disc sket..hehehe

Farah Ismail said...

waa...yun....sib baik ko post kat sini..aku pun tgh carik kamera gini.....nk kamera yg best tp x berat n besar mcm dslr tuh...ermm.harge bole thn la ek...

ck said...

yeaaa..inilah kamera yg aku maksodkan kat comment aku di entry cyna *haha..macamKObace* ..dan..yeaa..RM juga menjadi masalah! ):

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...