Skip to main content

HURU HARA

Since semalam, aku berada dalam situasi kelam kalibut + huru hara + serabut + mencungap + macam-macam lagi. ok di mulakan dengan kejadian bateri phone ku MAMPOS di kala pagi hari rabu. dan cari charger utk di pinjam, mg kebetulan takde plak orang yg bawak ke opis.. huwaaaa nasib baik ada Mr. Moto membantu..hehehe terpaksa tukar simcard kan....pakai lah phone moto tu. legaaaaaaaa dahlah aku hangin, charger phone nokia aku tah mane lesap kat rumah sewa tu kan....ish ish..dan petang tu aku terpaksa lari ke suatu tempat setelkan urusan barang aku dengan kawan aku. huh...bayangkan lepas opis hour....jalan kat KL ni mana ada yg clear kan..hehehe setel semua dah kol 7lbh.. yolah dari sri petaling ke jln kebun ok! dan dr jln kebun tu drive plak ke cyber utk misi makan kambing di saba'. huh..letih makcik drive melibihi 150km dalam KL sahaja utk 1 hari. mcm boleh kampung jek tu... lg best, phone moto aku tu memang xdek no geng2 ATAT aku tu dan no DD boleh plak save separuh jek..pdn lah aku call semendang xdpt dr ptg tu..ishhhh serabut sungguh aku. nasib baik aku hafal no si Mira..kalau tak wassalamunlahjawabnya. uhuk. dan aku sampai derang nk order pon..then aku pon order...ok Mandhi lamb...slurrrrpppppp tapi aku sangat pelik orang lain dah makan dan yg datang lambat pon dah dpt order..aku masih xdapat2 lagi..rileks jeklah kan...walhal dalam hati dah membara sebab lunch aku xsempat makan. jangan di tanya sebab musababnya kan. dan sampai lah aku dah tanya 5kali kat pekerja dia mane order aku kan..last2 dia kata dah habis...memang aku rasa malas dah nk makan kannnnnnnnnn...terus tukar order amik kebab..sob sob...selamat jalan kambing...tp nasib baik....sebab ada lagi stok mandhi lamb..dptlah aku makan..org lain dah sibuk nyanyi2 hepi besdae vagai..aku baru nk telan nasik..kembung dah perut aku minum air teh arab tu kan. dah jumpe geng2 kompem lah blk lambat kan...dan sampai rumah kemas sane sini...kol 1am jugak lah dpt lelap. huh esoknya....dalam kelam kalibut pergi kerja xperasan henpon moto aku tertinggal..memang biasa pon tertinggal tapi kan aku dah tukar sim card..huwaaaaaa sekali lagi...no utk opis tu kot...hukhuk..xpe koman2 aku akan tenang lah haritu kan..sbb tiada call..hehehe tp hati xtenang jugak sbb user rajin call aku direct kan...jangan ade yg mengkomplen udahle....ok aku kelam kalibut pagi2 tu sbb dah terlambat nk singgah pej pos dulu..nk amik barang and nk pos barang kan....sampai opis....aku kena conferance call plak sambil berNetMeeting..serius xsuke pegang phone lelame...ni sampai lebih 2jam setengah ok..sampai rasa nk muntah hijau..ahahaha over ok...tp masalah tetap xdapat diselesaikan lg..huh...

dan aku mula serabut xtau mana 1 yg nk disetelkan dulu coz ada lebih kurang xsampai 15hari untuk aku setelkan semuanya...rasa nak turun lepak kat surau jek..sbb mmg serabut ok!

dah itu jek kisah serabut dan harini..jumaat..masalah bateri kong terjadi lagi. dan aku pon terus bengang lagi sebab ketiadaan charger.. siapa kata orang tak boleh hidup dengan phone sahaja. ketiadaan charger pon membuatkan orang sasau..yolah kalo ada phone tapi tak boleh berfungsi pon tiada gunya jugak kan.

adios.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.