Skip to main content

1st day

Hahaha hari pertama di office baru...

Apa yg anda rasa?

------------------------------------------

entry kat atas ni aku post ari isnin..tah ape pasal tah..tak lepas2 hahaha arini baru lepas..layan kan je... ye saya dah mula kerja di tempat baru.....menjadi sejarah hidup..setaun kerja kat 3 comp...and aku berdoa semoga ni lah tempat aku bertapa hingga akhir hayat..ehhh hingga pencen. tak larat dah weh...

and beberapa harini..aku cuma duduk..sambil menguap sebab laptop tak dapat...semalam baru review spec and model ape nak order..harini baru derang order...ko tunggulah 2 weeks lagi kan..hehehee dan bace manual arahan kerja yang sangat tak paham..muahahaahhaaaaaaa tak pe next week kena outstation utk duduk dekat site..hope boleh cepat serap ape yang patut..huhuhu dan dah ade 1 projek menanti..tapi lom diskus lagi..cuma aku tengah cuba nk imagine the process flow..huhuhuhu

owh lupe enviroment kerja ok..setakat ni lah..hahaha sebab asik menguap jek kan..mmg hokeh sangat lah tu...dan bulan depan aku declare sesak lagi sekali sbb gaji kampeni baru ni xsempat masuk lah......sbb derang gaji 22 hb..maka mane sempat nk proses kan..aku baru submit borang and scc bank tadi..huhuhu takpe..redha kan jeklah..hope comp lame xhold aku nye gaji..kalo x......mane lah aku nak korekkan..

ok, comp lame bukan tak ok....ok jek..tapi enviroment tak kena dengan jiwa..lagi....pon...semua org nak chow..baik aku chow dulu sementara ade peluang ni..hahahahahahaa

oklah itu aje..tak sabar nak tengok ustaz comel...ngeh33

Comments

Marvic .. said…
dasat tau pertukaran ko ni.. jeles pon ada ok.. huhuhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…