Skip to main content

Dinner with GGO

Jumaat malam yang lepas, GGO berkumpul setelah sekian lamaaaaaaaaa tak ketemu. rindu bangat oiii..asalnya plan 11 April, tapi penyebabnya ofkos lah I kan.....I yang tetibe jadi xavailable, gara-gara kena bertapa di melaka yang kununnya 2hari tetapi menjadi sebulan 3 hari...amik ko....rasakan....nak sangat kerja kat melaka kan...

so, last minute nya plan, bangsar village lah kitaorg serang..hehehe kalini, selera thai pula ye...ade orang kampung yang tak boleh nak terima western..layankan je....

kalini nyiok menang tahta sebab menjadi orang pertama sampai..kelas ko deknon...naik stage amik award hokeh...kitaorg saje je lambat2 nak kasik nyiok merasa tunggu kitaorg pulak..oppsssss

semua tengah fokus nak order ape..walhal nak order air je...menu ofkos orang yang datang awal order kan...yg lambat redha jek ;lah....huhuhu

sesi melampiaskan rindu masing2...huhuhu dapatlah FM dari Vietnam..thanx kepada keluarga soljar...yang tak melupakan kami walau di mana anda berada..toceyy dehhh



antara menu yang ada....tapi aku mcm biasa tak sempat nk snap semua...sbb aku dah tak tahan dan terpaksa mengelap air liuq yang meleleh,,.huhuhu so phone kena selamatkan lah kan....





air orang yang paling awal sampai..kelazzzzzzzz berlayer2 kan.... masing2 datang dengan fesyen masing2..serius lame nau dah rasenye xjumpe macam 1/2 thn kan...aku lagi lah terasa sbb dulu selalu jek jumpe nyiok tapi kini.......dah tak boleh nak lap2 air mata nyiok dah kan...

oklah nanti kita realisasikan impian nak serang seafood yang sedap2 di gold coast ye....tunggu....tunggu I confirmkan suasana and situasi kerja baru ni..

Nota kaki: Minggu depan dah kena outstation ke Seremban...cehhhh dokek joo..

Comments

saifurudin said…
bila nya ko nak gi mkn western food blakang jusco ... siap msg tu yg tak tahan tu ...
cyanamoose said…
Kantan... rindunya kt ko. no more shoulder to cry. cerita pending byk giler nie... hehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.