Skip to main content

Kepala weng

Melayan mengantok nih..haih* nilah bila belom dpt kerja lg. Tp tadi boss dah bentangkn planning dia..so sekarang ni aku tgh struggle nk phm biz process kt sini..dlm sesi suai kenal dgn term2 yg baru...

Tibe2 aku jadi rajin update blog sbb ade kelapangan... Dr melayan mengantok ni yg tah ape2 ni...baik lah diserikn blog ni..hehe

Nk update pasal tudung pn blom dpt respon perihal order lg kn..maka layan kn....cerita yg aku nk repekkan...

Traffic...nak pegi kerja pagi..so far ok..sbb terowong dr ttdi nk ke bndr utama dah siapkn..so takdelah jem kt situ..lg pon aku lalu tol ldp tu...lg lah takde mslhkn..lalu tpt berbayar le katakn. So far tiada mslh traffic.blk pon ok je...tiada isu utk aku pindah rumah lg hehe..maka teruskn lah bertapa di kerinchi tu...kerinchi di hatiku lah katekn.

Kt opis ni ade mslh nk makan cz yg dkt2 xperlu berjln jauh hnylah...ayamas..dominos...mcd...paparich...gerai2 ala foodcourt or selera melayu kena naik kereta jugak...sigh...setakat ni aku follow je senior2 kn..hehe...

If ayah aku xgembira jugak..tak tahu lah kn..hehe hope aku blh dpt keserasian kt sini..since boss pon muda lagi dan senang nk sembang kn...tetibe teringat kt kak wan.....

Dan juga teringat geng2 IT bernas..teringat memori lepak mkn kt pantry time lunch...owh rindu lahbplak kn..barang yg lepas jgn dikenang..huhuhu

Team IT kt opis ni so far ok...6org batch baru huhuhu..dan akan ade yg masuk lg rasenye...maybe if pembentangan projek dipersetujui minggu dpn..maka akan bermula lah waktu2 sibuk tanpa sempat nak menguap..haha aku dah terer main game bejeweled kt pc lab ni..owh pc hp skrg dah ade game yg best2..abislahh org xfokus time training nnt..hehehe

Ape lagi ek..owh byk.plak undangan makan nasi minyak di kala aku kesesakan bajet kn....dan ejot pon tak ketinggalan..dan kazen aku pn bakal tgl kn aku keseorangan menepis soalan2 cepumas makcik2 pakcik2 aku...sigh*

Ehh lupa...dah panjang nau menceceh kn...nnt tiada cerita utk akan dtg...chow dulu

Comments

saifurudin said…
bleh ar ko lawan dengan mira bejewels .. tu je keje die ngan idan aku tgk skrg nih ...
cyanamoose said…
mesti ko rindu kt aku kan? tp mmg paling best zaman IT tu beb!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…