Skip to main content

Sarawak - Part 8 [Pasar Satok]

Kat pasar ni mmg macam2 ada..ala2 pasar kat sek.13, Shah alam setiap ahad tu... xdapat pi Sarikin sini pon kire cukop lah tu.... xsilap aku pasor ni dibuka on saturday & Sunday jek...

ni ade lah sebilangan kecil kuih muih tempatan sana
ape yg aku leh kate...TEKAK aku mampoo menerimanya...

kalo ke sarawak..xmerasa ape yg org sarawak saran kan..xpatut kan..so, ape yg Azim kate patut cube..sume kami balun..hehehe seb bek rase nye mmg menepati citarasa lidah & saluran esofagus ku..

OWh tetibe..bile2 berjalan mencarik Ikan Terubok Masin..aku ternampak sign board..U.I.T.M almaklumlah aku kan produk UITM..maka ape2 tang UITM ni aku jadik terlebih alert lah kan..hehehe nak bangga seposen dua lah kan...

ku pikirkan produk UITM berada di Pasar Satok..tetapi...

Usahawan Ikan Terubok Masin yg menggunakan singkatan [UITM]..ciss tertipoo guwe dibuek nye... xpe...aku bangga jugak..sbb name dia UITM hehehe...

abg yg juai terubok masin ni cam nak tackle si Azim..siap bg Azim free ikan yg mahal tau...yg sekor RM5 [mahal lah ni...sbb yg len 3 = RM5 xpon 3=RM10 xpon 4=RM10] yg sekor sepuloh hengget ni antara yg mahal lah kan..sebab nye alasan abg tu..sebab Azim bawak customer utk mereka..kire bersopan lah jugak org srwk ni kan..baik hati plak tu..kire mencarik keuntungan utk kesenangan bersama...xpe bang..nak Tackle di Azim tu ok jek..dah tau kan umah dia kat mane..kekeke

so..pilih..pilih...pehtu tunjuk mane yg anda suka yeaaaa

bab pembungkusan jgn risau sbb kat sini..mmg mereka akan siap2 bungkuskan seperti rajah di atas...xdelah beg berbau ke ape ke kan...


selain tu...brg len mmg byk..xlarat aku nk snap..smpai bateri camera cabok aku tu kong lah dibuatnye...pdhal camera aku tu yg prob kot...senang sgt bateri kong...lantakkan jek...

hs FiSH FiSH ni pon ade ok..aku suke lah tgk..nak membela tu..lom ade kudarat kerajinan lagi..kang asik mati ditinggalkan aku jek plak..sbb nye xcukop makan..hehehe


part paling best ade lah..carik sunglass berharga less than RM10... i lyk..tp xde yg berkenan sbb nye...yg aku nak tgl color light brown ka orange ka...aku pon xpasti...xsesuwai langsung..maka pakai ajolah yg aku beli kat sabah dulu....


yg ni aku plg suke...sbb telor masin dia telah diasing kan putih ngan kuning..senang kan bg org yg makan telor yg bahagian kuning jek..hehehehehe :)

itu dia muke2 orang yg sakan membeli belah yeaa...

aku: yg ni kasik singgit..yg ni lima kupang..yg ujung kasik 3keping jek..pehtu yg depan ni yg kaler2 kasik semua ok!
tukang juai: ok siap..semua nya harga pukal...lima ratus ribu rupiah
[jgn lupe cek wang ade dlm purse..kang xmampo nak balik semenanjung plak nnt!
]

nota kaki: & korang leh dpt kan ape saje...pakcik gambir pon ade kat situ..hehehee [khas utk nyah sharna yea]

Comments

Marvic said…
rindu la plak nak balik kuching...mak!!!!!
blur42nd said…
hahahaa

aku berjaya wat ko rase nak balik eh...

pdn muke! aritu xmo ikut aku blk..ahaks

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.