Tuesday, May 5, 2009

Sarawak - Part 8 [Pasar Satok]

Kat pasar ni mmg macam2 ada..ala2 pasar kat sek.13, Shah alam setiap ahad tu... xdapat pi Sarikin sini pon kire cukop lah tu.... xsilap aku pasor ni dibuka on saturday & Sunday jek...

ni ade lah sebilangan kecil kuih muih tempatan sana
ape yg aku leh kate...TEKAK aku mampoo menerimanya...

kalo ke sarawak..xmerasa ape yg org sarawak saran kan..xpatut kan..so, ape yg Azim kate patut cube..sume kami balun..hehehe seb bek rase nye mmg menepati citarasa lidah & saluran esofagus ku..

OWh tetibe..bile2 berjalan mencarik Ikan Terubok Masin..aku ternampak sign board..U.I.T.M almaklumlah aku kan produk UITM..maka ape2 tang UITM ni aku jadik terlebih alert lah kan..hehehe nak bangga seposen dua lah kan...

ku pikirkan produk UITM berada di Pasar Satok..tetapi...

Usahawan Ikan Terubok Masin yg menggunakan singkatan [UITM]..ciss tertipoo guwe dibuek nye... xpe...aku bangga jugak..sbb name dia UITM hehehe...

abg yg juai terubok masin ni cam nak tackle si Azim..siap bg Azim free ikan yg mahal tau...yg sekor RM5 [mahal lah ni...sbb yg len 3 = RM5 xpon 3=RM10 xpon 4=RM10] yg sekor sepuloh hengget ni antara yg mahal lah kan..sebab nye alasan abg tu..sebab Azim bawak customer utk mereka..kire bersopan lah jugak org srwk ni kan..baik hati plak tu..kire mencarik keuntungan utk kesenangan bersama...xpe bang..nak Tackle di Azim tu ok jek..dah tau kan umah dia kat mane..kekeke

so..pilih..pilih...pehtu tunjuk mane yg anda suka yeaaaa

bab pembungkusan jgn risau sbb kat sini..mmg mereka akan siap2 bungkuskan seperti rajah di atas...xdelah beg berbau ke ape ke kan...


selain tu...brg len mmg byk..xlarat aku nk snap..smpai bateri camera cabok aku tu kong lah dibuatnye...pdhal camera aku tu yg prob kot...senang sgt bateri kong...lantakkan jek...

hs FiSH FiSH ni pon ade ok..aku suke lah tgk..nak membela tu..lom ade kudarat kerajinan lagi..kang asik mati ditinggalkan aku jek plak..sbb nye xcukop makan..hehehe


part paling best ade lah..carik sunglass berharga less than RM10... i lyk..tp xde yg berkenan sbb nye...yg aku nak tgl color light brown ka orange ka...aku pon xpasti...xsesuwai langsung..maka pakai ajolah yg aku beli kat sabah dulu....


yg ni aku plg suke...sbb telor masin dia telah diasing kan putih ngan kuning..senang kan bg org yg makan telor yg bahagian kuning jek..hehehehehe :)

itu dia muke2 orang yg sakan membeli belah yeaa...

aku: yg ni kasik singgit..yg ni lima kupang..yg ujung kasik 3keping jek..pehtu yg depan ni yg kaler2 kasik semua ok!
tukang juai: ok siap..semua nya harga pukal...lima ratus ribu rupiah
[jgn lupe cek wang ade dlm purse..kang xmampo nak balik semenanjung plak nnt!
]

nota kaki: & korang leh dpt kan ape saje...pakcik gambir pon ade kat situ..hehehee [khas utk nyah sharna yea]

2 comments:

Marvic said...

rindu la plak nak balik kuching...mak!!!!!

blur42nd said...

hahahaa

aku berjaya wat ko rase nak balik eh...

pdn muke! aritu xmo ikut aku blk..ahaks

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...