Skip to main content

Rosti

Jumaat mlm after tengok BOF kat 8TV, Aku ngan Lyza [owh Lyza mai KL hari jumaat lepas] pon kuar melepak kat Hartamas Square
Lame weihhh xlepak situ....dulu keje kat desa sri hartamas...mmg muntah lah nk lepak situ...bukan muntah tekak jek..poket aku pon termuntah tym tu..hehehehe

ade satu bende jek yg aku suke kat situ....dia nye Rosti...hehehee...sbb itulah aku angkut si Lyza ke sana...huhuhu
dah lame weihh xmakan makanan ni.....makanya..mmg misi mlm tu nk melantak ini makanan jugak sambil menyedut air longan...hehehehe :)
**ni lah ruper rosti nye**

Sori lah..aku xsnap ape2 gamba..sbb malas nk kuarkan camera phone tu yg xberapa best kalo tym mlm..hehehee lg pon aku ngan lyza sakan berborak...makanya...Thanx to Mr.google...kerana menyediakan platform utk aku skodeng gamba2 yg aku leh grab!

kalo dulu rosti kosong [tp style kat hartamas tu ade letak black pepper sauce] harga baru RM3.50..tp skrg yg kosong tu dah rm5.00 ok! huhuhu

tp malam tu..aku balun rosti cheese....cume rm6.50 jek....pehtu lyza order canadian pizza & rosti cheese jugak..haiyooo dah lah kat pasar malam aku dah tapau sekeping murtabak..makan sorang plak tu..haiyoo...mmg perut tong drum ok!hehehehe

selain kat hartamas square...kat merche pon dulu..aku melantak mende alah ni jek...cam dah xnmpak makanan laen jek rupenye...pdhal kentang yg dihiris & dipotong kecil2 & dibakar..senang jek nk buat..tp tu lah....#$@$%^

Nota kaki: puas ati dpt makan rosti...& thanx to Lyza

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…