Skip to main content

Saya dah berjaya memilikinya

Anda bila lagi?


Ayat sedikit POYO ek? padahal buku jek pon kan...tapi inilah yang dinantikan sejak beberapa bulan yang lepas, semenjak mengetahui ianya hendak diterbitkan, dan hasil dari Pak Wan. Pak wan ni tak perlu nak diperkenalkan lagi, sebab dunia fotografi dialah OTAI, sapa yang xkenal kan? sape yang xkenal maka dia belom cinta abis ngan dunia fotografi malaysia..hehehehee aku dapat tahu buku ni dah ade di pasaran dari belog brother adhadi. thanks alot, sebab dah nak dekat 2bulan kot aku terlupa jengah ke Website dan belognya. dulu nak order in advance tak mampu kan, nasib baik ketikaini ada sedikit rezeki lebih kan, makanya dapatlah membuat pelaburan yang berbaloi dengan memiliki buku ini. bukan mudah nak dapatkan ilmu daripada yang mahir dalam bidang ni kan. dan lebih mudah, ianya di terbitkan dalam bahasa melayu. pada mereka yang baru nak berjinak2 dalam dunia fotografi boleh lah dapatkan nya segera sementara stok masih ada kerana ianya terbitan terhad.

dan duit yang dah disimpan lama tu akhirnya berjaya digunakan, bila yang di tunggu selain buku ini, telah kembali. iya, aku akan ke sini pada 19 Feb 2011 bagi menuntut sedikit ilmu daripada sifu yang dikagumi ramai. pada sesiapa yang berminat, sila lah tempah tempat anda sementara masih ada ruang..hehehe ok lah. Serius tunggu dah lama, selepas terlepas bulan june 2010 kerana aku ada hal lain kan. dan lepas ni, aku ada skodeng & ingin mengikuti kursus di tempat lain pula...ingin merasai dengan semua sifu yang ada dalam malaysia ni kan. target tu belum ada sebab kena cek pada bajet jugak lah kan. ok lah....sambung baca buku..poyo sekali lagi..padahal nak tidur dah ni.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…