Skip to main content

Lawak + sedih

Xdek keje..carik keje...ADE keje...xmo buat....bile xbuat keje...carik keje laen....dpt keje...tapi buat keje laen..haih*

aku pon biol nk paham kan ape yg aku nk kasik korang paham...senang citer...weekend aritu..aku ade keje yg ptt aku setelkan..tp aku xdek mood....oleh sebab moodless...DD ajak g muvie..aku on jek...nk serang 3citer..tp mampooo wat 2 citer....

Sabtu after zohor..aku ke mid valley yg hny 2KM dr umah aku..& aku berjaya plak..mengurAngkan minyak kete ngan mencarik parking sejauh 2km..owhhh silap..terpakse ronda berpuluh2 kali sampai ketiak berpeloh [owh ini tipoo sbb dok dlm kete pakai aircond kan] giller payah nk dpt parking...& akhirnya.stlh meter aku menunjukkan 2KM & mase aku etrbuang 20min dengan hny mencarik parking..hadoiyai......dptlah parking...

teros cargas ke GSC...mak eihhh kenee beratur..bapaknye lah pjg line tu...smpai melingkari bulatan di tengah2 tu..aku dah mule wat senaman robik kat situ ngan melonggar2 kan sendi..supaya xcramp..ghehehe last2 dah 20min beratur aku dgr bunyik keutukan mic..heheeh aku tau..bek aku get ready...here...."gold kaunter di open utk citer laen" aku pon teros ke gold kaunter..& selamat aku beli tic utk mlm tu..& sambung ke JJ tok shopping brg dapur....

& malam tu kami....pon bergelak sakan ngan "Pisau Cukur"...aku bg 4/5 lah citer....sbb leh layan....hehehe & cayalah fazurah...."oh my coach"....."on no...my LV".....bla bla...hehehe sempoi...

terpakse membuang mase 45min kat kusi sbb shopping mall dah tutup kn....nk tgu next muvie plak...haih..masuk 2nd citer..terpakse sob sob sob plak..sedih plak citer ni..haih***** "the time travellers wife" tabah nye lah si isteri tu...haih*

citer ni plak..wa bg 4/5 jugak...sbb best jugak...hahhahaha the proposal pon aku dah khatam kat DVD dd..hehehehee tgl nk layan 2012 plak..tp lame bebenor plak..sampai 2jam 45min..haih*..bile plak berkesempatan ni..hehehehe

ok tamat citer kui 2am..teros blk..mate dah xlarat...heheheheee

Nota kaki: wa tarak kesah..malay ka...chinese ka...omputih ka...tp tlg lah....kalo nk layan muvie tamil..sila layan di rumah..hehehehe wa tak sanggup oooo

Comments

CheqNumb said…
waahhh..nak tgk 2012 jugak..;D

hmm..pnah gak maraton 5 ari direct tgk muvee sempena lawatan adik2 t'chenta ke lembah klang ni..hindustan pun kami bantai tgk sbb dlm sinopsis kata ada sharukhan..tp x dak..bongoks btoi..seb baek si hot kareena kapur ngan si chantek preity zinta ada..dan juga hero veteran salman khan (dia nmpak tua);D
Yun said…
cheqnumb: hehehee salman khan dah masok hero tusa lah kirenye ek..keh keh keh

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.