Skip to main content

TSF

The Spaghetti Farm

Semalam...AHAD....kan... aku mmg bgn lambat sgt...sbb bermuvie marathon ngan DD smpai ke kol 2lbh pagi kan..blk plak smbung chit chat luahan perasaan ber2...nak kui 5am baru nk lelap...ha amik ko...TGH..opppss silap..dah ZOHOR baru terkedek2 nk bgn......eleh tp aku dah bgn byk kali..bgn tgk jam jek pehtu jeling org2 yg lepak kat HALL...tp tu lah...aku bgn lambat tu..supaya mereka settel kan lah keje mereka ape yg ptt supaya lepas aku bgn...turn aku plak kan..tp kekdahnye....itu hanya andaian aku..last2 dah bgn aku kelaparan..goreng ayam seketui 2 ngan sosej..melantak seslow mungkin & borak ngan mak di phone....dpt perkhabaran xberapa nk best...hehehe maybe best bg org len..tp xbest bg aku..hahaha tp layan kan ajo..sok sek....

& dah nak asar......DD sound..jom....MID valley...amik ko hari2 tawaf MV tu...ke MV tu utk makan & jln2 buang tenaga jek...hahahhahaa... DD kate jom spaghetti.. aku tau DD mmg mengidam..sbb asik lalu depan TSF ni jek kan...makanya....kami makan kat situ...tp tu lah....the foods is so so so ajeklah..nk kate best sgt..name pon spaghetti kan..mcm tu lah rasenye pon..tp mushroom soup dia...SODAP..hahahahaa & kesudahannya..aku hny makan 15% jek kandungan spaghetti dlm mangkuk tu...& yg xabis tu...tapau bwk blk...masuk dlm freezer & tgu mase tok di campak dlm tong sampah if mlm ni aku xmakan kan..hahahahahhaaa

nk snap gamba..sekali camera ni tah ape penyakit..dia xmo snap..hehehe..makanya....aku google & bace jek lah kat blog org ni http://allen-journal.blogspot.com/2009/11/spaghetti-farm-mid-valley.html

Comments

Queenin Murni said…
blog ko bagi tu kata tak sedap..

mana lagi sedap, spagethi aku ke spagethi dia?

hahahahahahahha!
Yun said…
ha ah..link tu kate xsedap...mmg so so...alah spaghetti..nk sedap camno..cam tu lah rasenye...gune sos yg same....ayam+beef yg same jugak kan....ahakssss....
didi said…
rase beser aje. nyosal i sib baek tak mahai sgt. =(
Yun said…
dd: xpe..seb bek xmahal...kire orait lah kn..hehehe
cyanamoose said…
si yun tk jwb soklan puan murni..nmpknya spagetti ko pun so so la kot... lariks...{jgn tanya, aku bukan peminat spageti}

lepas nie tunggu entry sentap puan murni tknk masak spagetti bwk opis..lalala
Yun said…
sharna:pandai lah ko....kalo aku kate sedap..nnt murni kembang setaman plak..tu aku wat donno..xjwb soalannye...
Queenin Murni said…
hahahha!!! hanya mampu gelak! :P
CheqNumb said…
huhuhu..seb baek mlm p MV tu kdai spageti tuh dah nk tutop..kalo x nk try mkn situ gak..rezki cheq dpt try nasi lomak antarabangsa bangsar itu mlm..sodaaaappp2 ;D
didi said…
hihihi. ns lomak sodap tp bukan tepi longkang lah...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…