Skip to main content

Lama Rasanya

dah lama rasanya, tak merapu meraban kat belog, even ada lah jugak update entry nya kan. citer bandung yg dah kepam tu pon xsiap2 dikarang, lepas tu macam2 masalah melanda, well hidup ni kan xlari dari masalah. lagi plak, ditambah plak dilema baru. ish ish..kesian betul lah asik lah dilema melanda. baru aritu hip hip horay, sekali tadi dapat berita kene masuk projek. lagi xbest bila mengenangkan lokasi projek tu. sob sob...semoga boss bisa membuat keputusan seperti yg aku inginkan. dan dan tengah syiok update belog.datang plak orang mengaco nk tanya pasal update issues. perghhh 6.40pm kot skrg ni...tym aku nk leisure2 di opis....plesssss, aku nk kurangkan semak di otak ni, boleh tak? dah lah esok meeting non-stop. yg last start 4.30pm, ntah kol berapa lah abiskan kan. masak masak...terus xleh nk sambung update belog, sbb abis jek diskus ngan mamat tu dah kol 7pm. ye ni waktu biasa jek skrg ni aku kuar dr opis. pekerja yg dedikasikan? hehehe skrg kat umah sepul, boleh sambung menceceh balik. aku plak tengah mengkaji pasal investment. adalah beberapa produk investment yg aku tgh kaji, kaji punya kaji, memang tak mampu lah nak tambah investment kan. makanya, gaji skrg ni memang ckp2 makan, try lah jgk kurangkan sana sini, memang xleh lah. mau lagi 15hari nk gaji, aku dah sawan menggulupur sbb poket dah kering kontang. Cukuplah apa yang ada skrg ni kot. cuma mintak2 aku xkuarkan saving aku even terdesak, sebabnya, kalo kuarkan maksudnya rumah hak milik sndr, memang lambat lagilah nak berada dlm genggaman. huahuahua dan ahad lepas, lepak dengan Yam & anak-anaknya. Naufal dah reti berjalan. tahniah Naufal, caiyok2, kasik lari cepat, xsabar nak kejar dia lari..amik kau...nnt komplen lembik di buli naufalkan. yang comel nya bila bihah dok sebelah aku tym aku drive, dia nyanyi lagu "Are you Sleeping" nak perli aku xbukak radio lah kot..hahhaha pape pon sangat comel. tapi jadi xcomel bila pegi taman tak nak bali, pahtu tunjuk protes. tapi jadi comel bila dia kata, "Tak nak kawan Ibu" muahahahhaaa eh eh..mama yun lupe besdae present tok naufal lah....xpe tgu balik dr krabi lah yek. dan tadi plak hotFM AM krew punya topik "Lagu masa sekolah" serius lah, lagu sawah padi lah, papa ku pulang dari kota, anak itik lah, anak ayam lah, etc. serius apa yg depa dok menceceh macam betul, salah satunya, cikgu muzik kat sekolah rendah dulu kompem comel & seksi...betul..even aku sekolah kat ceruk kampung pon, cikgu muzik agak daring..yolah pakai skirt pendek jek kan..heheheheh tym topik ni aku teringat kat bihah, sebab banyak lagu tu dia dah reti nyanyikan. cuma aku lom berkesempatan nk rekod, sbb kalo dia perasan kompem dia xnak nyanyi dah.... Nota kaki: mood melayan lagu "out of reach" . lepas kira, berapa banyak perkataan DAN yang aku guna. tah apa lah best sangat ngan perkataan DAN tu.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.